Prajitura ''talmes-balmes''

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Feb 2013 | 44562 vizualizari

 

Nu prea respect reguli si fac ce-mi trece prin cap.Mai ales daca ramane niste nuca macinata,am primit oua de la mama si se mai gasec una alta prin preajma,fac ceva repejor...,

 

INGREDIENTE

  • Foi 2 buc
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • Crema
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 50 ml apa
  • 150 g nuca macinata
  • Glazura
  • 100 ml apa
  • 150 g zahar
  • 5 linguri cacao
  • 50 g unt
  • bucatele de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''talmes-balmes'':

Foi:

Se bat albusurile spuma cu un  praf de sare, se adauga zaharul si se bate pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul ,galbenusurile, unul cate unul si la final faina. Compozitia se imparte in doua si se coc doua foi. Intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitie se da la cuptorul incins, e gata cand trece testul scobitorii. Se procedeaza la fel si cu jumatatea ramasa. Se lasa la rece pana pregatim crema

Crema:

Apa cu zaharul si cacaoa se fierb, pana se ingroasa. Se adauga peste untul frecat bine si se omogenizeaza, se lasa 15 minute la rece si apoi se adauga si nuca macinata.

Glazura:

Apa cu zaharul ci cacaoa pe foc sa se ingroase, se da de pe foc si se adauga untul, se lasa un pic sa se raceasca, cat suportam degetul pe ea .

Asamblare:

Prima foaie crema cu nuca, foaia a doua peste care turnam glazura inca calduta si presaram bucatele mici de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''talmes-balmes''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca,nuca si dulceata de caise