Prajitura Tosca cu nuca de cocos

de Cornelia89 in Prajituri, 22 Ian 2014 | 68101 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 180 gr zahar
  • 80 gr faina (3 linguri faina)fara varf
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 1/2 praf copt
  • un praf de sare

Pentru crema

  • 6 galbenusuri
  • 180 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 1 esenta de vanilie
  • 100 gr unt

Al doilea strat

  • 300 gr biscuiti petit beure (1-2 pachete)

Pentru sirop

  • 200 gr zahar
  • 100 ml apa

Pentru glazura

  • 200gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr unt
  • o lingura de miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca cu nuca de cocos:

Pentru blat

Batem albusurile spuma cu zahar,adaugam un praf de sare, incorporam faina cu praful de copt, amestecand usor, si adaugam cele 3 linguri de nuca de cocos. Omogenizam.Punem compozitia in tava si nivelam.

Dam la cuptor, dupa ce trece testul scobitorii il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca.

Pentru crema

Amestecam galbenusurile cu zaharul .

Se da laptele pe foc cu praful de budinca si se adauga si galbenusurile cu zahar.

Se fierbe la foc mic pana se ingroasa crema.

Se lasa la racit.

Apoi se adauga unt.

Pentru sirop

Intr-o craticioara punem zaharul pe foc sa se caramelizeze.

Tragem de pe foc si adaugam apa si se pune din nou pe foc.

Amestecam pana zaharul este topit si siropul e gata.

Trecem biscuitii prin sirop si ii asezam peste stratul de crema.

Daca siropul e mai caldut tineti biscuitii mai putin daca e receputeti sa-i tineti mai mult depinde de cat de insiropata vreti prajitura.

Pentru glazura

Punem ingredientele intr-o craticioara ,amestecam la foc mic pana se topeste toate iese o glazura lipicioasa, pe care o turnam peste stratul de biscuiti si o nivelam uniform.

Se da la rece peste noapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Nicoleta"