Prăjiturele din pişcoturi cu cremă de mentă şi ciocolată

de diaconta in Dulciuri, 2 Aug 2015 | 4785 vizualizari

 

Foarte gustoase şi atrăgătoare aceste prăjiturele. Am pornit de la reţeta Laurei Adamache, http://www.lauraadamache.ro/2015/07/mini-tiramisu.html#_dar eu am preferat o cremă răcoroasă de mentă.
Nu mi-au ieşit prea arătoase pentru că a fost o zi teribil de caldă, iar când le-am pus la frigider au fost cam înghesuite.
Nici pozele nu sunt prea frumuşele pentru că mă grăbeam la pădure ca să scap de arşiţa oraşului. Am luat cu noi şi prăjituirelele, evident.
Reţeta este cât se poate de simplă.

 

INGREDIENTE

  • 30 buc piscoturi

Crema de mentă :

  • 250 g mascarpone
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 ml sirop concentrat de menta
  • 200 ml smântâna pentru frisca
  • 2-3 picaturi colorant verde (optional)

Glazura si crema de ciocolata:

  • 100 g ciocolata 74% cacao
  • 100 g ciocolata 45% cacao
  • 200 ml smântâna pentru frisca

Pentru însiropat piscoturile:

  • 2 linguri sirop de menta+1 lingura zeama de limetta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjiturele din pişcoturi cu cremă de mentă şi ciocolată:

Am scobit piscoturile astfel încât sa fac loc pentru crema.

Am pregatit apoi crema de ciocolata, deoarece o parte din crema am folosit-o pentru a glazura piscoturile.

Am pus frisca într-o cratita si am pus vasul pe foc.
Am adus la punctul de fierbere, am luat vasul de pe foc,am pus ciocolata rupta bucati si am amestecat cu o paleta pâna când s-a topit ciocolata.

Am lasat-o sa se racoreasca iar când deja a prins consistenta,am glazurat 15 piscoturi,pe partea nescobita bineînţeles.

Le-am pus pe un gratar sa se scurga iar apoi la frigider pentru ca glazura sa se întareasca.

Restul cremei am pus-o la congelator jumatete de ora,apoi am mixat-o pâna am obtinut o crema fina.

Am pregatit apoi crema de menta.

Am mixat frisca si am lasat-o deoparte(cred ca din cauza caldurii nu s-a batut prea bine).

Am topit ciocolata alba pe baie de aburi,apoi am adaugat în ea siropul de menta.

Am mixat mascarponele si am adaugat pe rând câte o lingura din ciocolata racorita.

La final am încorporat si frisca si am lasat crema la frigider pentru jumatate de ora.

Daca aveti timp suficient puteti s-o lasati mai mult, astfel încât sa ai ba o consistenta buna pentru ornat.

Am pregatit un sirop din sirop de menta amestecat cu zeama de limetta,astfel s-a accentuat efectul racoritor.

Am însiropat cele 15 piscoturi neglazurate.

Nu trebuie exagerat deoarece acestea se vor înmuia si de la crema.

Am pus crema de menta pe fiecare si am acoperit cu piscorurile glazurate.

Am ornat cu crema de ciocolata si razatura de limetta.

Le-am mai lasat la frigider ca sa se întareasca crema si sa se înmoaie piscoturile.

Poftă bună !!!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjiturele din pişcoturi cu cremă de mentă şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Gicuta 1

10.08.2015, 10:19

RuxyRux 1

12.08.2015, 20:45

Ce prajiturele delicioase Diuta! Si ce prezentari frumoase faci scumpo!

diaconta 1

12.08.2015, 21:05

Multumesc Ruxy a fost teribil de cald si ma grabeam rau,dar la gust au fost super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Cioco-de-Mentă