Pui cu sos de capere si mustar

de gaby_duceag in Pui, 24 Mar 2014 | 9588 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg carne pui
  • o ceapa uscata
  • 2 cepe verzi
  • 200 ml supa de pui
  • 200 ml smantana
  • o lingura mustar
  • o lingura cu capere
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • o lingura sos de soia
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de capere si mustar:

 

  1. Pune carnea la fiert in apa rece cu putina sare.
  2. Daca doresti sa faci cum am facut eu adauga in aceeasi oala morcovi, ceapa, telina radacina, patrunjel radacina, pastarnac (toate spalate bine, lasate intregi) si prepara la final o supa cu galuste. In caz contrar doar fierbe carnea, spumuieste si strecoara supa (e buna pentru alte preparate)
  3. Intr-un vas de tuci (asta e preferatul meu, dar tu poti prepara in orice vas cu fund dubu) pune ulei la incins. Pune bucatile de pui stropite cu sos de soia si le rumeneste frumos pe toate partile. Adauga ceapa tocata si mai caleste 2minute impreuna cu carnea. Stinge totul cu 200 ml supa de pui si da flacara la mic spre mediu. Lasa la fiert 20 minute (trebuie sa fie fiarta ceapa) Potriveste gustul de sare si piper.
  4. Intr-un bol amesteca smantana cu mustarul si adauga putin din sosul fierbinte din vas. Omogenizeaza si toarna peste carne. Tot acum adauga si caperele si zeama de lamaie. Omogenizeaza si lasa sa dea un singur clocot.
  5. Partea asta de final execut-o rapid, nu trebuie sa lasi sa fiarba, risti ca la fiert sa capete aspect de branzit, si nu vrei asta, asa-i?

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de capere si mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

danakarin 1

30.03.2014, 08:38

Bun, bun, si interesant cu capere!

Xandrinne 1

30.03.2014, 20:11

mihaelar63 1

02.04.2014, 09:37

Asa spun si eu ca si Geanina , Interesanta reteta . Dar mai mult melanjul capere - sos de soia - smantana . Cum se face ca si eu m-am dat la capere in perioada aceasta ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui sub staniol la cuptor