Pui în bere " la plic"

de AlexJ in Pui, 22 Iul 2011 | 5204 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * 1 cană de bere neagră (dacă nu aveți, merge şi blondă)  
  • * 1 linguriță de făină
  • *  2 lingurițe ulei de măsline
  • * 5 căței usturoi - tocați
  • * 1 / 4 linguriță de sare, pentru amestecul de bere
  • * 1 dovlecel galben, tăiat în felii foarte groase ( cam 5 cm)
  • * 1 zucchini, tăiat în felii foarte groase ( cam 5 cm)
  • * câteva fire de ceapă verde ( sau 1 ceapă roșie medie, tăiată în inele)
  • * 2 lingurițe boia de ardei (de preferat iute)
  • * 1 / 4 linguriță de sare şi un vârf de cuţit de piper pentru amestecul de condimente (opțional puteți folosi puţin chimen)
  • * 4 bucăți pui ( cel mai potrivit este pieptul de pui fără piele , tăiat în jumătăți)
  • * 4 felii lămâie sau lime
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui în bere " la plic":

1. Turnați berea într-o cratiţă de 4 litri şi aduceţi la fierbere (atenție se va face spumă aproape până sus); se fierbe 3 minute, amestecând în jos spuma, până se reduce la 1/2 ceașcă. Îndepărtați de pe foc şi adăugați în ploaie făina cernută până se amestecă, apoi uleiul de măsline, usturoiul pisat şi sarea. În cazul în care făina face cocoloașe , treceți amestecul prin sită înainte de a adăuga usturoiul. Lăsați acest sos să se răcească la temperatura camerei.

2. Încălziți cuptorul la 180 grade. Spălați bine şi tăiați în felii groase dovlecelul galben, zucchini şi ceapa verde . Eu am scobit puţin dovleceii...

3. Într-o ceașcă mică, se amestecă împreună boiaua de ardei, piperul, sarea ( chimen dacă folosiți) şi  frecați puiul cu acest amestec de condimente.

4. Tăiaţi pătrate din hârtia de copt şi îndoiți în jumătate pe diagonală, apoi deschideți hârtia pe o suprafață plată. Împrăștiați dovleceii şi ceapa verde pe una din feţele triunghiulare ale hârtiei de copt . Peste dovlecei așezați puiul frecat cu condimente. Peste pui turnați cu lingura, 2 linguri din amestecul de bere . La sfârșit adăugați 2 felii de lămâie( lime) peste pui. 

5.  Împăturiți partea neocupată a hârtiei de copt peste pui că să-l acopere, apoi puneţi  marginile împreună, de jur împrejur, ca să închideți pachetul foarte bine.  Repetați operația şi cu restul de pachete. Lucrați cu câte un pachet odată.

6.  Așezați  pachetele în tavă pe o foaie de copt mare. Coaceţi aprox. 30 minute sau până când pachetele se umflă şi hârtia este uşor rumenită.

Să aveți poftă !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui în bere " la plic"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

26.07.2011, 12:22

Extraordinar arata

cristiana40 1

26.07.2011, 22:59

ARATA FFFF BINE. CU SIGURANTA ESTE FF BUN

Bya Ralu 1

28.06.2012, 20:28

faina reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saramura de pui