Pulpa de miel confiata 3 ore la cuptor

de Catalina L in Oaie, 10 Apr 2021 | 2458 vizualizari

 

O reteta pe car v-o propun s-o faceti de Paște. Carnea de miel este 'confiata' caci gatita timp indelungat la cuptor.  Rezultatul este minunat si carnea se topeste in gura.   https://www.blogulluicatalina.com/2021/03/pulpa-de-miel-confiata-3-ore-la-cuptor.html

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpă de miel 1,8 kg
  • 4 linguri ulei de masline
  • 5 linguri sos de soia
  • 2 linguri bulion concentrat de rosii
  • 4 morcovi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lamaie confiata mica
  • ierburi aromate de Provence
  • 5 catei de usturoi
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel confiata 3 ore la cuptor:

Amestecati uleiul de masline cu sosul de soia si bulionul concentrat.

Puneti pulpa pe o tava adanca, condimentati cu sare si piper. Ungeti-o cu sosul preparat pe toata suprafata, presarati ierburi aromate. Curatati ceapa, morcovii si usturoiul. Puneti morcovii taiati rondele alaturi. Adaugati ceapa taiata lamele si usturoiul tocat peste carne si alaturi. Puneti lamaia confiata, taiata felii . Varsati 200 ml de apa si  puneti in cuptorul incalzit la 180°C.

Lasati 1 ora si jumatate. Intoarceti regulat pulpa dupa fiecare 30 de minute si arozati-o. Scadeti apoi temperatura cuptorului la 160°C si lasati-o inca 1 ora. Am adaugat 100 ml de apa. La fel o intoarceti de fiecare data dupa 30 de minute si o arozati.

Scoateti , lasati o jumatate de ora sa se odihneasca si o puteti taia felii. Daca va place carnea roz lasati numai 2 ore si verifcati. Noua ne place sa fie bina gatita si confiata in sos. Am taiat pulpa felii, bucati, le-am arozat cu sosul din tava si am lasat la cuptor inca 30 de minute la 160°C.

Am facut un gratin de cartofi 'dauphinois' si servit cu salata de varza si cu conopida marinata. Delicioasa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel confiata 3 ore la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Friptura la ceaun cu piure de dovlecei