Pulpa impanata la cuptor

de Rocsi in Porc, 27 Apr 2011 | 9451 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de porc intreaga de circa 1 kg 800 gr
  • 2-3 bucati cabanos
  • 10 catei usturoi
  • 5 cepe verzi
  • 1 ceapa uscata
  • 200 gr rosii in sos tomat
  • sare
  • piper
  • 2-3 foi de dafin
  • 3-4 linguri ulei.
  • boia de ardei
  • 7-8 ciupercute intregi conservate
  • 500 ml vin rosu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa impanata la cuptor:

Pulpa de porc o spalam bine si o tamponam cu servete de bucatarie de surplusul de apa.

cabanosul il taiem rondele de 3-4 cm lungime.

4 catei de usturoi ii curatam si ii taiem pe jumatate.

gaurim pulpa din loc in loc,punem bucati de cabanos si jumatati de catei de usturoi.

ceapa verde o spalam si o tocam.

ceapa uscata o curatam,o spalam si o taiem pestisor.

intr-un bol punem vinul si uleiul.

apoi adaugam condimentele:sare,piper,boia de ardei,foi de dafin.

le amestecam bine.

dupa care punem ceapa verde si cea uscata,apoi restul de usturoi curatat si pisat.

amestecam totul cu o lingura si punem pulpa de porc in acel bait.

o dam la frigider cam 2 ore sa stea sa ia gust de toate condimentele.

luam o tava si punem pulpa in ea.

turnam si baitul,iar deasupra punem rosiile tocate in sos tomat,iar pe margini ciupercutele intregi.

acoperim tava cu staniol si o dam in cuptorul incins.

mai deschidem cuptorul si tot stropim cu zeama din tava peste pulpa.

dupa ce s-a facut mai bine de jumatate ,luam staniolul de tot.

continuam sa o stropim cu zeama din tava.

cand e gata o lasam putin sa se racoreasca apoi o servim.

eu pe langa pulpa de porc ,am mai adaugat si 3 pulpe de pui in tava.

Pofta bunaaaaaaa!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa impanata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Rocsi 1

02.05.2011, 11:07

mamaieelena

adry88 1

21.05.2011, 11:54

ce bunatate

Silvia74 1

01.09.2013, 17:23

Un festin culinar !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita gustoasa de cartofi cu carne de porc