Pulpe de pui cu ciuperci si smantana

de Corinuta in Pui, 22 Dec 2013 | 47464 vizualizari

 

E o mancarica foarte gustoasa care seamana cu reteta de pui manastiresc, dar difera putin la modul de preparare si ingrediente. Asa ca am preferat sa-i zic altfel ca sa nu se iste oaresce polemici pe marginea retetei.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 linguri unt sau ulei
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 500 g ciuperci champignon
  • 8 pulpite de pui
  • 1 canita vin alb
  • 2 fire ceapa verde
  • 3-4 catei de usturoi
  • 200 ml smantana dulce
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • sare, piper macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu ciuperci si smantana:

Ceapa tocata cubulete se pune in untul sau uleiul incins sa se caleasca. Se adauga ardeiul taiat cubulete si se amesteca din cand in cand. Ciupercile spalate si curatate se toaca cubulete sau se feliaza, dupa preferinta, apoi se pun si ele in cratita si se calesc 10 minute. 

Se spala si se curata bine pulpele, apoi se oparesc cateva minute in apa fiarta cu sare. Se scot cu o paleta si se adauga peste legume impreuna cu vinul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Se acopera si se lasa sa fiarba inabusit pentru un sfert de ora.

Ceapa verde se taie felii, iar usturoiul se zdrobeste, dupa care se adauga la mancarica impreuna cu smantana dulce. Se condimenteaza si se mai lasa sa fiarba cam 10 minute sau pana este fiarta carnea.

La sfarsit adaugam verdeata tocata si amestecam bine. 

Se poate servi langa garnitura preferata. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca nu aveti ardei puteti adauga la mancare o lingurita de boia pentru culoare

2

inainte sa opriti focul puteti pune si o lingura de pasta de rosii daca va place, pentru un plus de culoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

Rahela Velicu 1

16.03.2016, 23:40

la favorite reteta asta

katty 1

28.03.2016, 10:54

Delicoasa!

DeliciidelaM 1

29.03.2016, 09:03

yummy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui portughez