Quiche Lorraine (reteta Multicooker)

de laura_n in Mancaruri de legume, 2 Dec 2014 | 7940 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 250 gr faina alba
  • 125 gr unt moale
  • 1 ou
  • 2-3 lg apa
  • 1 praf sare


pt umplutura:

  • 4 oua de tara ( o sa vedeti ce culoare frumoasa capata cu oua de tara)\
  • 300 gr smantana
  • 2 ciuperci marisoare champignon
  • 1 ardei rosu mediu
  • 150 gr bacon
  • 100 gr cascaval
  • 1 cub telemea capra
  • 2-3 lg mazare congelata
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche Lorraine (reteta Multicooker):

Intr-un vas, cernem faina, adaugam sarea si untul si oul batut. Incepem sa framantam un aluat, adaugand cate o lingura de apa rece. Cand obtinem un aluat omogen, infasuram in folie alimentara si il dam la rece 20-30 minute.

Intre timp, pregatim umplutura.

Curatam si feliem ciupercile. Taiem baconul, cascavalul si telemeaua cubulete. Ardeiul rosu il tocam cubulete. Mazarea o lasam in farfurie sa se dezghete.

Dupa ce scoatem aluatul din frigider, il intindem cu sucitorul in strat subtire. Conectam aparatul Multicooker la curent. Deschidem capacul si asezam foaia de aluat, cu atentie. Lasam o margine inalta de vreo doua degete. Intepam aluatul cu furculita din loc in loc. Setam din meniu, functia BAKE, temperatura de150 grade si timpul de coacere de 20 minute. Apasam tasta START si inchidem capacul. Mergem si savuram un ceai sau o cafea intre timp.   Dupa ce s-a terminat programul de 20 minute, deschidem cu atentie capacul aparatului si asezam ingredientele de umplutura. Batem rapid ouale cu smantana si turnam compozitia peste ingrediente. Asezam cateva feliute de ciuperci deasupra.   Setam din meniu, functia BAKE, temperatura de180 grade si timpul de coacere de 20 minute. Apasam tasta START si inchidem capacul. Dupa ce s-a incheiat si aceasta etapa, apasam tasta STOP. Deschidem capacul si lasam sa se raceasca un pic tarta apoi o scoatem cu atentie pe un platou.   Noi am ras putin cascaval, am portionat-o si am servit cu ketchup. Este pur si simplu grozava, iar aparatul Multicooker si-a indeplinit cu succes misiunea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine (reteta Multicooker)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gulyas de cartofi cu legume - Multicooker