Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty in Mancaruri cu carne, 1 Iul 2024 | 2121 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta gustoasa de rasol de vita la cuptor, m-am inspirat din reteta lui Chef Adi Hadean.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda:
  • 4 bucati rasol de vita
  • 30g unt
  • 40g faina
  • 60g pastarnac
  • 159g morcov
  • 100g telina
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 6 catei de usturoi
  • 2 legaturi ceapa verde
  • Putin ulei pentru prajit
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
  • Un varf de lingurita boia dulce
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 1 lingurita rasa rozmarin uscat
  • 500ml supa de pui
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda:

Cum se prepara Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

Scoatem carnea cu 30 minute mai devreme, pentru a se tempera.
Spalam bucatile de rasol, le stergem cu prosoape de bucatarie pentru a avea suprafata uscata si le legam cu ața, pentru a ramane compacte.
Legumele le curaram si le taiem felii.
Feliile de rasol, le trecem prin faina si le scuturam bine apoi le punem la prajit in uleiul fierbinte, pe flacara medie spre ridicata.
Le rumenim frumos pe ambele parti apoi le asezam in vasul pentru cuptor. Nu uitam sa scoatem ațele.
Asezam legumele printre feliile de rasol.
Dam tigaia din nou pe foc si punem untul cu usturoiul. Tinem pana ce acesta se topeste si usturoiul incepe sa isi imprastie aroma. Turnam totul peste rasolul din vas. Adaugam sarea, piperul, cimbrul si rozmarinul, presuram si boiaua de ardei, apoi adaugam supa de pui, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incalzit in pealabil la temperatura de 180°. Tinem carnea la aceeasi temperatura, timp de 3 ore. Verificam din cand in cand si adaugam daca este necesar, cate putina supa sau apa fierbinte.
Am servit acest rasol cu mamaliga si toata familia a fost incantata.

Incearca si reteta de Rasol de vita cu legume la cuptor sau reteta de Rasol de vita cu sparanghel sote, o mancare excelenta.

Iti recomandam si reteta de Rasol afumat cu cartofi la cuptor.

TIPS-URI

1

In locul cimbrului si rozmarinului uscat, putem folosi cateva crengute proaspete. Putem folosi supa de legume, vita sau apa, in locul supei de pui De asemenea, putem adauga 100ml vin in procesul de gatire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

laura_n 1

01.07.2024, 21:04

Foarte gustos!

RODIMUR 1

01.07.2024, 22:07

Îmi place rasolul de vită, dar la cuptor încă nu am încercat să-l prepar...

MotanLaOale 1

02.07.2024, 03:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce