Rasucita cu mac

de Sim0na in Dulciuri, 8 Dec 2015 | 3149 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 250 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 5 oua prepelita (1 ou gaina)
  • 10 g drojdie proaspata
  • 50 g unt topit
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 200 g mac macinat
  • 200 ml lapte dulce
  • 120 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • Ptr. uns:
  • 2 oua prepelita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasucita cu mac:

Mai intai am pregatit aluatul: laptele impreuna cu zaharul l-am incalzit pe foc, amestecand mereu pana ce zaharul s-a topit, iar cand a devenit caldut l-am pus peste drojdie. Untul l-am topit si l-am lasat sa se racoreasca. Faina am cernut-o intr-un bol, apoi am adaugat untul topit si racit, sarea, ouale, si am amestecat. Am adaugat si amestecul de laptele si drojdie, caldut, apoi coaja de lamaie. Am framantat un aluat moale si elastic, pe care l-am lasat la crescut pentru jumatate de ora.

In aceasta perioada am pregatit umplutura: intr-o craticioasa am pus macul macinat, laptele, zaharul si esenta de vanilie si am lasat sa fiarba cca 20 minute.

Cand aluatul a crescut, l-am intins cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara, peste care am pus umplutura. Am rulat, iar sulul l-am rasucit unind capetele. Am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si am mai lasat la crescut jumatate de ora. Am dat rasucita la cuptor la 1800C, pentru 1 ora. Cu 10 minute inainte, am uns cu 2 oua de prepelita batute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasucita cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

diaconta 1

09.12.2015, 08:51

Doamne cat e de perfecta!!!

Andra_Constantinescu 1

09.12.2015, 18:34

Arata minunat!

Micutza Luana 1

09.12.2015, 19:52

Bunaaaa mai e

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos si fara framantare