Rata pe varza acra

de Andra_Constantinescu in Rata, 15 Dec 2018 | 7975 vizualizari

 

Reteta romaneasca
Chiar daca "Rata pe varza acra" nu a fost o reteta de suflet pentru ca nu am mai pregatit-o pana acum, cu siguranta va fi de acum incolo pentru ca a iesit ceva delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 rata intreaga, curatata
  • sare
  • piper
  • 2 cepe galbene
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei kapia
  • 1 pastarnac
  • 4 frunze proaspete de busuioc
  • 4 frunze proaspete de oregano
  • 200 ml vin alb
  • 1 varza acra (1-1,5 kg)
  • 200 ml suc de rosii
  • 3 frunze de dafin
  • circa 1 l apa
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza acra:

Rata curatata si spalata se pregateste de seara pentru marinare. Se da cu sare si piper. Se pune in tava in care urmeaza sa fie pregatita si se adauga peste si pe langa ea ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), ardeiul (curatat de cotor si seminte, spalat si tocat), pastarnacul (curatat de coaja, spalat si taiat rondele groase), frunzele de busuioc si oregano (spalate), vinul alb si 300 ml apa.

Se pune tava la frigider si se mai intoarce rata de pe o parte pe alta din cand in cand.

A doua zi, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se spala varza acra, se toaca si se aseaza sub rata. Peste varza se presara piper proaspat macinat, se adauga sucul de rosii, frunzele de dafin si o cana cu apa. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce la cuptor. Se mai adauga apa daca este necesar  pe parcursul gatirii. Dupa ce carnea este bine patrunsa, se indeparteaza folia de aluminiu si se lasa rata sa se rumeneasca pe ambele parti.

Rata pe varza acra se serveste cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza acra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Rata cu cartofi la cuptor reteta simpla si gustoasa