Reteta clasica de hummus libanez

de Iulia_avram in Aperitive / Garnituri, 8 Aug 2023 | 3864 vizualizari

 

 Astazi va prezint Reteta clasica de hummus libanez.
Hummus-ul libanez este un aperitiv emblematic al bucatariei Orientului Mijlociu, care a castigat popularitate in intreaga lume datorita gustului sau delicios si proprietatilor sale sanatoase. Aceasta pasta cremoasa, preparata din naut fiert, tahini (pasta de susan), ulei de masline, suc de lamaie si condimente aromate, este un element de baza al meselor libaneze si este adesea servita alaturi de paine plata proaspata, legume proaspete sau ca parte a unor sandvisuri si salate. Gustul sau bogat si textura catifelata il fac un aperitiv ideal pentru orice ocazie, de la petreceri si intalniri sociale pana la gustari rapide acasa.
Sunt necesare cateva ingrediente: naut, tahini, lamaie, ulei de masline si usturoi.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta clasica de hummus libanez
  • 1 conservă de năut (de 400 g)
  • 2 linguri de tahini
  • 3-4 linguri suc de lămâie
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 2 căței de usturoi
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta clasica de hummus libanez:

Iata cum se prepara Reteta clasica de hummus libanez

Scurgem nautul din conserva si-l punem intr-un bol. Adaugam pasta de susan, uleiul, sucul de la lamaie, cateii de usturoi, putina apa si sare dupa gust.

*Se pot descoji boabele de naut, astfel hummus-ul va mult mai fin si cremos.

Pasam cu un mixer vertical pana obtinem o pasta consistenta sau punem totul in robot si mixam pana ce compozitia arata ca un piure.

Transferam hummus-ul intr-un vas si-l decoram cu ulei de masline, boia de ardei dulce sau picanta, boabe de naut si seminte de susam albe si negre. 

Bineinteles, merge de minune alaturi de lipii. Pofta buna!

Vezi si reteta de Humus in doua culori sau hummus cu leurda

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta clasica de hummus libanez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

laura_n 1

14.08.2023, 16:56

Daca mi-ar face cineva in fiecare zi, as manca cu ochii inchisi

Ksenya 1

17.08.2023, 12:29

Buna tare!

Rocsi 1

30.08.2023, 20:12

Si eu fac des, mai ales pentru zilele de post, doar ca nu pun tahini! Ne place mult!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Platou cu branzeturi