Reteta de bors de cartofi cu afumatura cu rosii si taitei

de COSTEO in Ciorbe, 11 Aug 2013 | 8528 vizualizari

 

Reteta de bors de cartofi cu afumatura, rosii si taitei: cartofi, afumatura, rosii si taitei, fierte in bors aromat. Simplu, cald si delicios, perfect pentru o masa de familie!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de bors de cartofi cu afumatura cu rosii si taitei

  • 7 cartofi
  • 300 g costita afumata
  • 2,5 l apa
  • 3 cepe
  • 2 ardei gras(rosu si verde)
  • 1 morcov
  • 2 rosii (sau 2 linguri bulion casa)
  • o mana fidea (mai lata)
  • bors dupa gust
  • sare
  • piper
  • crenguta cimbru
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de bors de cartofi cu afumatura cu rosii si taitei:

Preparare Reteta de bors de cartofi cu afumatura cu rosii si taitei

Costita se portioneaza in bucati potrivite, se pune la fiert in apa cu sare ,dupa ce a dat in clocot aruncam apa si inlocuim cu alta apa, de preferat sa fie calda, lasam sa fiarba 40 minute.

Intre timp curatam, spalam legumele, ceapa tocata fin, morcovul dat pe razatoarea mare sau taiat cubulete, ardeii taiati fin si telina taiata cubulete se pun in oala unde este costita la fiert. Cand sunt pe jumatate fierte legumele si costita adaugam cartofii care au fost taiati cuburele si rosiile despielitate si taiate marunt sau 2 linguri de bulion. Potrivim de sare, piper, punem si crenguta de cimbu. Cand toate produsele din oala sunt fierte adaugam o mana de fidea, borsul (dupa gust) care in prealabil a fost adus la temperatura de fierbere. Se mai lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se stinge sursa de foc.

Inainte de servire la masa se presara patrunjel tocat taiat fin si leustean.

Pofta buna!

Noua ne place ciorba de cartofi si fara carne, iar afumaturi punem si in Ciorba de fasole

Recomandam sa incercati si Ciorba de Dovlecei

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de bors de cartofi cu afumatura cu rosii si taitei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de bors moldovenesc, cu carne de porc, dres cu bors de casa