Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 27 Mar 2024 | 979 vizualizari

 

Brioșele sărate cu șuncă și cascaval, alegerea potrivită pentru mic dejun, gustare sau pentru pachețelul de școală.
Se fac ușor, se mănâncă la fel :))
Pentru rețeta de brioșe sărate cu șuncă și cascaval sunt necesare câteva ingrediente: ouă, făină, cașcaval, smântână, șuncă și măsline.
Urmărește rețeta video ca să vezi cât de ușor se prepară!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente reteta de briose sarate cu sunca si cascaval
  • 4 ouă
  • 1 praf de copt
  • 200-300 g făină
  • sare și piper
  • 100 g cașcaval
  • 100 g smântâna grasă
  • 4-5 felii de șuncă presată
  • măsline
  • cimbrișor (opțional)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval:

Iata cum se prepara reteta de briose sarate cu sunca si cascaval:

Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180°C și pregătiți tăvile de briose, tapetându-le cu hârtie de copt sau unsoare.

Într-un castron, spargeți ouăle și bateți-le bine cu un tel. Adăugați smântana și amestecați foarte bineAdăugați praful de copt și făina treptat, amestecând continuu până când obțineți o compoziție omogenă. Depinde de faina folosită, dacă aluatul iese prea gros, puteți adăuga puțin lapte.

Tăiați cașcavalul și șunca în cubulețe mici și adăugați-le în compoziție. Amestecați bine. Condimentați cu sare și piper după gust și adăugați măslinele tăiate rondele. Dacă doriți și vă place gustul, presărați puțin cimbrișor uscat.

Turnați compoziția în forme de briose, umplându-le până la 3/4 din capacitate.

Coaceți briosele în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când devin aurii și cresc frumos. Faceți testul scobitorii pentru a vă asigura că sunt bine coapte.

După ce sunt gata, lăsați-le să se răcească puțin în tăvi, apoi transferați-le pe un grătar sau o tavă pentru a se răci complet.

Aceste briose aperitiv cu sunca și cașcaval sunt perfecte pentru o gustare rapidă sau pentru a completa un bufet aperitiv la petreceri sau evenimente speciale. 

Poftă bună!

Vezi si reteta de Briose cu pui si cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

29.03.2024, 20:03

Briosele aperitiv ne plac si chiar le pregatim din cand in cand, in diverse combinatii!

Constelatialeu 1

29.03.2024, 22:53

Uite ca am gasit si ceva care sa-mi placa si mie, ca sigur o sa zici ca-s moftangioaica

Panacris 1

01.04.2024, 16:49

Foarte bune pentru pachețelul de școlă sau birou!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta la tigaie cu aluat de cartofi si umplutura delicioasa, de nu-ti mai doresti altceva la masa