Reteta de ciuperci umplute cu oua de prepelita

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2024 | 2038 vizualizari

 

Încă o rețetă pe care am găsit-o pe același site culinar francez, dar pe care am modificat-o potrivit gusturilor mele. În rețeta franceză se folosește ”brânză proaspătă” și leurdă (”usturoiul ursului”) dar eu am preferat să folosesc o telemea puțin sărată de vaci și un condiment care-mi place mult, mărarul. De altfel, este o rețetă care se prepară pe vremea leurdei, dar nu cred că mi-ar plăcea în această variantă.
Deși am căutat cele mai mari ciuperci, n-am reușit să pun în fiecare decât câte un ou, față de rețeta franceză unde erau câte două.
Rezultatul a fost excelent: ciupercile și-au păstrat gustul lor bun și în combinație cu brânza sărată și mărarul mi s-au părut de un mare rafinament. O salată proaspătă cu roșii cherry au contribuit la acest gust minunat pe care l-am savurat cu mare încântare.
Pentru Reteta de ciuperci umplute cu oua de prepelita sunt necesare cateva ingrediente: ciuperci, oua prepelita, telemea.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de ciuperci umplute cu oua de prepelita:
  • 9 ciuperci champignons, mari
  • 9 ouă de prepeliță
  • 300 grame de telemea de vaci
  • 1 legătură de mărar
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei, dulce
  • Garnitură:
  • 1/2 buchet de salată salanova
  • 8-10 roșii chery
  • 1/2 ceapă galbenă, medie
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de ciuperci umplute cu oua de prepelita:

Iata cat de usor se prepara Reteta de ciuperci umplute cu oua de prepelita

Se îndepărtează piciorușele ciupercilor, care se curăță de filamente și se spală în câteva ape.

Se unge o tavă cu două linguri de ulei de floarea soarelui și se pun în ea ciupercile curățate și scurse de apă. Se dă tava cu ciuperci la cuptor pentru 10-15 minute, până ce acestea se înmoaie.

Între timp se mixează fin telemeaua cu ulei de măsline și mărarul tocat. 

Când ciupercile s-au înmuiat, se scoate tava din cuptor și se lasă câteva minute, ca să se mai răcorească puțin. Se scurg ciupercile de apa pe care au lăsat-o și apoi se umplu cu pasta de telemea, iar deasupra se sparge câte un ou de prepeliță, în fiecare dintre ele.

Se dă tava din nou la cuptor, până ce se întăresc albușurile.

Se servesc calde, cu salată și pâine prăjită.

Vezi si reteta de Ciuperci umplute la cuptor.

TIPS-URI

1

Alegeți ciuperci cât mai mari, ca să puteți să le umpleți atât cu pasta de brânză, cât și cu ouă de prepeliță.

2

După ce se înmoaie ciupercile în cuptor, vărsați apa pe care au lăsat-o, înainte de a le umple.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de ciuperci umplute cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

miki_a 1

19.01.2024, 17:20

Chiar sunt perfecte pentru micul dejun (duminical)! Mulțumesc pentru rețetă!

RODIMUR 1

19.01.2024, 20:40

Mulțumesc frumos, Miki!

oanapl 1

05.02.2024, 18:13

Delicioase!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute pe pat de maioneza