Reteta de covrigi polonezi

de -Licurici- in Dulciuri, 7 Feb 2023 | 3324 vizualizari

 

 Pentru Reteta de covrigi polonezi sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, lapte, zahar, unt, drojdie, miere, scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru Reteta de covrigi polonezi 
  • aluat:
  • 500g faina;
  • 200ml lapte; 
  • 100g zahat; 
  • 100g unt topit +30g unt topit (pentru uns aluatul) 
  • 20g drojdie proaspata; 
  • zahar vanilinat
  • coaja de lamaie,
  • esente; 
  • Un praf de sare;
  • Pentru sirop
  •  100ml apa; 
  • 100g miere; 
  • 50g zahar; 
  • sucul de la o portocala; 
  • un baton de scortisoara.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de covrigi polonezi:

Iata cum se prepara Reteta de covrigi polonezi 

Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc.

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte cald si o lingura de faina, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla.

 Laptele se incalzeste cu zaharul.

Maiaua se pune in gaura din faina, apoi se adauga laptele cald, untul topit esenta si coaja de lamaie.

Toata compozitia se pune la framantat in mixer sau se poate framanta cu mana, pana devine elastica si nu mai e lipicioasa.

Aluatul se lasa la dospit pentru 40min, apoi se intinde si se unge cu restul de unt topit. Se impatureste in 3, apoi pe jumatate si se intinde din nou, nu foarte subtire.

 Foaia de aluat se taie in 8 bucati. Fiecare bucata se taie pe jumatate (pe lungime) si se formeaza covrigii.
Covrigii se pun intr-o tava cu hartie de copt si se mai lasa inca 40 min la dospit, acoperiti cu folie alimentara sau un prosop.
Se baga in cuptor, la 170-180 grade, pentru 25min.
Pentru sirop, se pun toate ingredientele pe foc pentru cateva minute, apoi se lasa la racit.
 Cand sunt gata covrigii, se adauga siropul peste ei, direct in tava si se trec prin sirop.

Vezi si reteta de Covrigi de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de covrigi polonezi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mihaelar63 1

08.02.2023, 14:54

Bravo Licurici !!! Vreau si eu covrig polonez !!! Mai ales ca este atat de generos !!! Triplu

Panacris 1

08.02.2023, 17:12

RODIMUR 1

09.02.2023, 18:16

Cred că sunt tare buni...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat