Reteta de lebar de casa

de abetina in Porc, 31 Ian 2024 | 1079 vizualizari

 

Aceasta reteta este deosebita ca gust, culoare si aroma. Nimic nu se compara cu o reteta mostetinita din strabuni!
Pentru Reteta de lebar de casa am folosit ingredientele urmatoare: organe de porc, sorici, legume.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de lebar de casa
  • maruntaiele de la un porc de peste 200 kg.;
  • maruntaiele de la un ied de circa 20 kg.;
  • 500 gr.sorici de porc;
  • 6 cepe;
  • 3 morcovi;
  • 1 lingura de sare;
  • 5-4 foi de dafin;
  • 1 lingurita piper boabe;
  • 1 lingurita oregano macinat;
  • 1 capatana de usturoi;
  • intestine groase de porc.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de lebar de casa:

Iata cum se prepara Reteta de lebar de casa

Intr-o oala se pun maruntaiele, soriciul, cepele, morcovii, sare, foi de dafin, piperul boabe, oregano macinat, usturoiul curatat, apa cat cuprinde si se fierb la foc potrivit. Cand toate sunt fierte, se opreste focul si se lasa sa se racoreasca.

Se strecoara zeama si ce ramane se da prin masina de carne. Se mai adauga cateva cescute din lichidul ramas peste compozitie, asa incat compozitia sa fie nici prea tare nici prea moale, sa poata fi usor trecuta prin masina de carne la umplut intestinele.

  Se umplu matele cu compozitie, se leaga a capete cu ata si se inteapa cu acul.

  Intr-o oala se pune apa la fiert si cand apa incepe sa fiarba, se adauga lebarii si se lasa la fiert circa jumatate de ora de cand au inceput sa fiarba. Se fierb la foc potrivit, sa nu cumva sa crape.

Cand sunt fierti, se scot si se lasa la rece pe masa, apoi se pun la frigider. Se servesc reci cand se intaresc.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o reteta absolut delicioasa!

Vezi si reteta de Lebar de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de lebar de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
File de porc cu sos aromat la ceaun