Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha in Porc, 19 Apr 2024 | 323 vizualizari

 

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos perfecta pentru a o pregati la o masa festiva sau pentru pranzul de weekend cand se aduna toti ai casei la masa.
Usor de pregatit si cu ingrediente la indemana, poti prepara un meniu care pare sofisticat si iti poti impresiona musafirii sau familia.
Pentru Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos ai nevoie de: muschiulet de porc, pesmet, condimente, cartofi, unt, lapte si parmezan.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

  • 1 muschiulet de porc
  • Pentru crusta aromata:
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare si piper
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita pudra de coaja de lamaie
  • fulgi de ardei iute
  • Pentru piureul de cartofi:
  • 4 cartofi medii ca marime
  • 50 g unt
  • putin lapte fierbinte
  • 2-3 linguri parmezan
  • cativa catei usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos:

Cum se prepara Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

Intr-o farfurie adanca amestecam pesmetul cu toate condimentele.

Muschiuletul de porc il punem intr-o tigaie cu ulei bine incins si-l prajim usor pe toate partile (atat cat sa se albeasca la suprafata si sa prinda o pojghita subtire) Luam fiecare bucata de carne (eu l-am taiat in doua ca nu-mi incapea in tigaie) si o tavalim prin pesmetul aromat. Acoperim bine pe toate partile.

Punem intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei si dam la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana consideram ca este indeajuns de gatit pentru gustul nostru. Muschiuletul se poate gati si mai putin, in sange, daca va place.

Intre timp punem la fiert in apa cu sare cartofii curatati, spalati si taiati cubulete. Cand sunt fierti se paseaza, se adauga untul si laptele fierbinte. Se omogenizeaza foarte bine. La sfarsit se adauga usturoiul pisat, se mai adauga sare daca e necesar si parmezanul ras.

Muschiuletul de porc in crusta aromata se serveste cald alaturi de piureul de cartofi. E delicios! Am gustat si eu o bucatica, nu m-am putut abtine, ca mirosea atat de bineee… 😛

Pofta buna! 😉

O metoda simpla de a obtine un Muschiulet de porc, la tava gustos, fraged si suculent sau altfel decat o friptura obisnuita Muschiulet de porc impletit

Daca nu va place piureul de cartofi puteti incerca o portie de Cartofi cu Sos de Usturoi si Ulei.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mușchi de porc în muștar la cuptor