Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci

de doinatarcea in Dulciuri, 9 Oct 2015 | 3035 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Un desert delicios perfect atat pentru masa in familie cat si pentru cei mai exigenti musafiri.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 gr. branza de vaci
  • 5 linguri de gris
  • 350 gr. faina
  • 100 gr. zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 ml ulei de floarea soarelui
  • 500 gr. smantana
  • un borcan de dulceata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr un castron se amesteca branza, grisul, faina,zaharul, ouale, sarea,bicarbonatul si zaharul vanilat.

Se obtine un aluat usor de modelat cu mana tapetata cu faina.

Aluatul obtinut se imparte in 8 bucati.

Luam fiecare bucata si formam din ea cate 2 sfere, una mai mare si una cat o nuca.

Din cea mai mare formam un cilindru.

Punem uleiul la incins si prajim bucatile de aluat pe ambele parti ca la gogosi.

Scoatem pe o tava cilindrii si punem peste ei dulceata, deasupra punem sfera iar deasupra smantana din belsug, stropim totul cu dulceata su servim calzi.

TIPS-URI

1

Se poate folosi orce fel de dulceata insa eu o folosesc pe cea de maciese.

2

Daca raman pe a doua zi se pot incalzi la microunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci (prajiti)