Reteta de pulpe de pui dezosate cu ciuperci

de mirela0911 in Pui, 21 Feb 2024 | 1299 vizualizari

 

Cautand in congelator ceva tacamuri pentru supa, am dat de aceste pulpe dezosate. Ca sa nu ma mai incurce :D am zis ca le voi pregati cumva. Aveam cumparate si niste ciuperci si am zis sa le combin, pentru masa de pranz.
Daca alegi sa prepari Reteta de pulpe de pui dezosate cu ciuperci, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: pulpe pui, ciuperci, ceapa, usturoi, vin si unt.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de pulpe de pui dezosate cu ciuperci
  • 5 buc pulpe de pui dezosate
  • sare, piper pt condimentat
  • 3 lg ulei
  • 500 g ciuperci champignon
  • 1 ceapa alba
  • 3 catei de usturoi
  • 1 pahar cu vin rosu
  • 1 pahar cu apa
  • 25 g unt
  • patrunjel verde tocat
  • piure de cartofi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de pulpe de pui dezosate cu ciuperci:

Iata cum se prepara Reteta de pulpe de pui dezosate cu ciuperci

Se spala carnea si se sterge de apa. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se asaza carnea si se rumeneste bine pe toate partile. se coate pe o farfurie si se lasa deoparte. In aceeasi cratita se pun ciupercile curatate, spalate si taiate felii subtiri. Se presara putina sare si se lasa la calit pana se evapora apa. 

Intre timp se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se taie marunt iar usturoiul se taie felii. Se adauga ceapa peste ciuperci, se amesteca, apoi se pune usturoiul. Se lasa la calit 2-3 minute, apoi se toarna vinul. Se potriveste cu sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba pana se evapora alcoolul, se toarna apoi apa si se pune cubul de unt. Se amesteca apoi se pun si bucatile de carne si se lasa sa fiarba impreuna 10 minute. Daca mai este nevoie, se mai adauga apa fierbinte.

Intre timp se pun cartofii la fiert si se prepara un piure dupa reteta proprie. Se serveste impreuna cu carnea si sosul de ciuperci, asezonat cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Salata de ciuperci cu piept de pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de pulpe de pui dezosate cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui cu pipote si ficatei la cuptor