Reteta de tort 13 ianuarie

de Constelatialeu in Torturi, 13 Ian 2023 | 3621 vizualizari

 

13 ian are o semnificatie aparte pentru mine, nu dau din casa, spun ca azi este despre doua persoane dragi mie. Sa va fie cu sanatate si bucurii Adriana si Cati. La multi ani !

Pentru Reteta de tort 13 ianuarie sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, nuca, zahar, faina, unt, lapte condensat, frisca, dulceata, smantana. 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru Reteta de tort 13 ianuarie
  • Blat forma silicon 22 cm
  • 4 oua medii
  • 100 g nuca prajita si macinata
  • 100 g zahar tos
  • 40 g faina
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 1 lingura de zahar brun
  • 2 linguri pline cu dulceata de mure
  • Crema de unt
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 170 g lapte condensat
  • Dulceata de mure
  • Frisca
  • 400 ml fsmantana pentru frisca
  • 2-3 lingurite zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tort 13 ianuarie:

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie

Blat : Am separat albusurile de galbenus, albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma ferma, am adaugat 50 g de zahar si am continuat sa mixez cateva minute. Galbenusurile cu un praf de sare le-am mixat cu restul de zahar pana si-au dublat volumul, am incorporat galbenusurile in albus cu miscari lente de jos in sus, la final am incorporat si nuca macinata si faina, tot cu miscari lente de jos in sus. Am folosit o forma de silicon cu diametrul de 22 cm, am uns-o cu ulei si am turnat compozitia in forma. Am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade. Am facut testul scobitorii apoi am scos forma din cuptor si am lasat sa se raceasca blatul pana a doua zi.

Sirop: Am pus la fiert apa cu zaharul, cand a inceput sa clocoteasca am adaugat si dulceata si am mai lasat pe foc 1 min. Am luat de pe foc siropul si l-am lasat sa s eraceasca bine.

Crema: Untul l-am lasat la temperatura camerei sa se inmoaie, apoi l-am mixat pana am obtinut un unt spumos, am adaugat laptele condensat, putin cate putin si am omogenizat bine.

Frisca : Smantana pentru frisca, rece de la frigider, am mixat-o cu zaharul vanilat pana am obtinut o frisca ferma, numai buna de imbracat si ornat tortul.

 Asamblare : Blatul racit bine l-am taiat in doua parti. Am asezat baza si am insiropat-o bine, am intins crema de unt, mai putin cateva linguri pe care le-am oprit pentru ornat. Peste crema intinsa am intins un strat de dulceata de mure, apoi am asezat a doua parte de blat bine insiropata. Am imbracat tortul cu frisca si l-am ornat cu crema ramasa si cu frisca.

Vezi si reteta de Tort cu zmeura si ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort 13 ianuarie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Lau 1

14.01.2023, 17:06

mihaelar63 1

14.01.2023, 23:39

La multi ani sarbatoritilor !!!
Sincer eu am numarat si moturile galbene ,, lojic'' trebuiau sa fie 13 )

gaby_duceag 1

15.01.2023, 09:58

Ce fain e si asta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata si portocale