Reteta de tort fulg de nea cu visine

de Constelatialeu in Torturi, 24 Dec 2023 | 1620 vizualizari

 

Sarbatori cu bine sa aveti ! 
Pentru Reteta de tort fulg de nea cu visine sunt necesare cateva ingrediente: oua, zahar, faina, lapte, unt, nuca, visine.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de tort fulg de nea cu visine
  • Blat- forma margareta ( sau fulg de nea cum mi-am imaginate eu ca arata) de silicon 19 cm
  • 6 oua medii
  • un praf de sare
  • 225 g zahar
  • 90 g nuca prajita si macinata
  • 75 g faina
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 600 ml lapte 3,5% grasime
  • 75 g zahar
  • 125 g unt cu 82% grasime
  • 50 g amidon Dr. Oetker
  • Frisca
  • 200 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • Visine conservate in suc propriu
  • Sirop de visine
  • Ciocolata topita
  • Drajeuri de ciocolata neagra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tort fulg de nea cu visine:

Iata cum se prepara Reteta de tort fulg de nea cu visine

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea ferma. Galbenusurile le-am incorporat in bezea cu miscari lente d ejos in sus. La final am incorporat nuca macinata si faina amestecand de jos in sus cu miscari lente. Am impartit compozitia in 3 parti egale si am copt 3 blaturi . Am uns forma de silicon cu putin ulei si am pus prima parte din compozitie, am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 g pentru cca 15-20 min, am facut testul scobitorii. Am procedat la fel de inca 2 ori, am obtinut 3 blaturi pe care le-am lasat sa se raceasca bine.

Crema : Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul si amidonul, le-am mixat bine. Laptele l-am infierbantat apoi l-am turnat peste amestecul obtinut din galbenusuri, zahar si amidon, am amestecat bine sa nu se formeze cocoloase, apoi ama sezat castronul pe baia de abur. Am amestecat continuu pana ce a inceput sa se ingroase crema, am luat castronul de pe baia de abur si am incorporat untul. Am pus o folie alimentara direct pe crema si am lasat-o sa se raceasca cateva ore.

Frisca : Smantana rece de la frigider impreuna cu zaharul vanilat le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma.

Dupa ce crema a stat la rece cateva ore bune, am adaugat frisca si am mixat 1-2 min la viteza mica, pana am obtinut o crema spumoasa.

Asamblare : Inainte sa ma apuc de tort am pus visinile intr-o sita sa se scurga  de sucul in care au stat conservate ( se pot folosi si visine congelate sau din dulceata).

Pe un platou am asezat primul blat l-am intepat cu o furculita din loc in loc si l-am insiropat cu siropul de la visine. Am intins un strat de crema, peste care am asezat visinele scurse, peste ele am mai intins un strat subtire de crema. A trebuit sa ma misc cu talent avand in vedere forma blatului. Am asezat al doilea blat pe care l-am insiropat, si am procedeat la fel ca la primul blat, am asezat si al treilea blat insiropat, am intins crema si am ornat cu visine, ciocolata topita si in mijloc am pus drajeuri de ciocolata neagra. Sau exista varianta  sa-l ornati cum va trece prin cap talentul.

Vezi si Reteta de Tort Caciula lui Mos Craciun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort fulg de nea cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si nuca