Rigate tricolore cu sos rosu

de alinutza1983 in Paste, 19 Feb 2011 | 6598 vizualizari

 

Paste, paste...le-as manca non-stop ( daca m-ar ajuta silueta )...:)

 

INGREDIENTE

  • 300 gr pipe rigate ( tricolore am folosit eu)
  • 1 lingura ulei masline
  • 1catel usturoi
  • 2-3 linguri sos rosii
  • 6 rosii cherry
  • 100 gr sunca presata
  • sare, piper, busuioc proaspat

optional:  parmezan ( sau cascaval ras )

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigate tricolore cu sos rosu:

1. Intr-o cratita cu apa clocotita punem la fiert pastele cf timpului precizat pe pachet.

2. Intre timp, intr-o tigaie incapatoare punem la incins o  lingura de ulei de masline, apoi un catel de usturoi taiat marunt, marunt , sunca presata si rosiile cherry taiate pe din doua; lasam tot acest amestec sa se rumeneasca putin, inoracem de pe-o parte pe alta ( dureaza cca 4 min), apoi adaugam si cele 3 linguri de sos de rosii ( daca nu e suficient de apos il putem dilua cu o lingura de apa) si, la final asezonam cu piper proaspat macinat, sare si busuioc proaspat ( taiat marunt).

3. Pastele fierte si clatite apoi in apa rece se pun in tigaia cu sos rosu si se mai tin la foc mic cca 5 min.

4. Servim cu mare pofta, presarand deasupra pastelor parmezan sau cascaval ras !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rigate tricolore cu sos rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle aglio, olio & peperoncino