ROȘII CHERRY PENTRU IARNĂ

de Panacris in Conserve, 17 Aug 2015 | 5283 vizualizari

 

Din seria dacă nu aveți ce fae ;) Multumesc http://www.retetedesuflet.ro/, adica Brindusa pentru idee ;)

 

INGREDIENTE

  • Roșii cherry cca. 500 g,
  • Usturoi 4 căței curatati,
  • frunze de busuioc,
  • 4 borcane cu capac filetat,
  • 1 oala mare cu capac (în care să intre borcanele cu totul)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ROȘII CHERRY PENTRU IARNĂ:

Roșii cherry sănătoase fără crăpături, se spală și apoi se așează în borcane steriliztate. Se adaugă cățeii  de usturoi, mărunțiți, cca. 1 cățel /borcan.și 4 frunze de busuioc.

ATENȚIE:

NU SE PUNE SARE, NU SE ADAUGĂ APĂ.

Se închid borcanele etanș.

Într-o oală cu fund triplu, se așează câteav straturi de ziare, sau reclame, ce ne intoxică poșta:D Eu n-am avut, așa că am folosit hârtie de copt, un pic ciufulită ;) Se așează borcanele în poziție verticală, se umple oala, astfel încât șă depășească nivelul borcanelor, apoi se pune oala la fiert, la foc mediu, după ce a ajuns la punctul de fierbere, se reduce focul la minim, se acoperă cu un capac și se lasă la sterilizat cca. 60 de minute.

Borcanele se lasă să se răcească în apă, până a doua zi ;)

Roșioarele astfel conservate se vor folosi în timpul iernii la asezonarea pizze-lor sau a pastelor. Simplu, rapid și gustos;) Spor și succes!

Daca ti-a placut reteta noastra "ROȘII CHERRY PENTRU IARNĂ" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Bulion de casa