Rosii la borcan pentru iarna

de Catalina L in Conserve, 5 Aug 2021 | 9006 vizualizari

 

Reteta facuta de 2 ani deja, testata si aprobata.
Am facut reteta lui Andra,  am eliminat numai zaharul.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/10/rosii-la-borcan-pentru-iarna.html

 

INGREDIENTE

Pentru 6 borcane de 600 gr

  • 4,5 kg de rosi
  • 6 linguri de sare marina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii la borcan pentru iarna:

Sterilizati borcanele si capacele la cuptor la 140°C timp de 20 de minute.
Capacele cu garnitura de cauciuc nu le puneti la cuptor , le puneti in apa fiarta cateva minute.
Se curata roșiile de piele (după ce le-am trecut prin apă clocotită) . Indepartati codita lor si partea verde si incepeti sa umpleti borcanele. Presati-le usor sa  intre bine si sa lase  sucul lor. Puneti o lingura de sare marina deasupra si varsati zeama deasupra lasata de rosiile decojite. Inchideti bine borcanele.
Puneti-le intr-o tava de cuptor fara sa se atinga si varsati 1-2 cani de apa fierbinte.
Puneti tava la cuptor in pozitie joasa. Am lasat 50 de minute la 120°C si apoi 2 ore in cuptorul inchis. Le-am scos, intors cu capacul in jos, acoperit cu o patura si lasat o noapte sa se raceasca. Puneti-le in camara la rece a 2-a zi. Le puteti  utiliza iarna la mancaruri sau puteti face sos de pizza si de paste. Nu sarati mancarea caci rosiile sunt deja sarate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii la borcan pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogosari feliati in otet