Rosii umplute cu carne si orez

de lilik in Mancaruri cu carne, 6 Sep 2012 | 3907 vizualizari

 

Sunt fff gustoase..un fel de sarmale in rosie :)))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata amestec
  • 100-150 gr orez
  • sare,piper
  • 1 ceapa rosie
  • ulei e masline
  • oregano(sau cimbru)
  • patrunjel verde
  • 8 rosii mari(chiar 10 depinde de marime)
  • smantana
  • paprika
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu carne si orez:

Spalam rosiile si le taiem capacele,apoi le golim de miez si le lasam cu gura in jos sa se scurga.

Miezul scobit din rosie il punem in blender si il facem suc,pt a-l folosii mai tarziu.

Tocam ceapa marunt si o punem cu putin ulei de masline la innabusit,iar cand devine sticloasa punem orezul si il calim cateva minute,apoi punem cateva linguri de suc de rosii,putina sare si mai lasam putin sa se stranga,apoi dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Intr-un vas punem carnea tocata si o amestecam cu orezul rece,patrunjel verde tocat,sare,piper si paprika dupa gust si daca este nevoie mai puneti putin suc de rosii(2-3 linguri).

Luam fiecare rosie in parte si presaram innauntrul lor putina sare,apoi le umplem cu compozitia obntinuta si le punem capacele la loc .

Asezam rosiile intr-o tava unsa cu ulei si punem in tava sucul de rosii ramas,o ceasca de apa,sare si oregano,apoi acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 200° timp de 1ora si 30 de minute(eu va dau un timp aproximativ pt ca eu am controlat si cand orezul era fiert le-am scos).

In ultimele 15 minute luati folia jos si lasati sa se rumeneasca frumos.

Servim cu sosulet din tava si smanatana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu carne si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu mazare