Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc

de lia maria in Conserve, 7 Sep 2013 | 9862 vizualizari

 

Excelente la sosuri, fripturi, pizza,bruschete sau alte preparate. Uleiul este foarte bun pentru salata iar pentru cei care ţin post, e o mâncare foarte sănătoasă şi deosebit de gustoasă !

 

INGREDIENTE

  • 6 kg rosii organice
  • 100g busuioc proaspat (tija si frunze)
  • 1L ulei de masline
Portii: 600
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc:

Spalam rosiile bine coapte, le taiem felii subtiri si le rasfiram pe sita, astfel incat feliile sa nu fie suprapuse una peste alta. Acoperim cu tifon sau cu o sita ceva mai deasa (decat cea de jos), pentru a proteja rosiile de insecte. Daca este timp frumos afara si mult soare, in 4 zile vom obtine niste felii grozav mirositoare si deosebit de gustoase . Strangem rosiile intr-un cosulet.

Spalam si sterilizam borcanele cu filet, trecem sub jet de apa busuiocul proaspat, ne pregatim la indemana uleiul de masline.

Punem pe fundul borcanului busuioc, apoi rosii coapte si la final acoperim dinnou cu busuioc. Umplem borcanul cu ulei de masline si infiletam capacul. Etichetam si dam la camara,unde se pot pastra pana la patru luni. Dupa ce desfacem borcanul, il pastram la frigider, musai .

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

lia maria 1

11.09.2013, 21:43

gaby_d multumesc
Valclaudia
privatelaura
Dia
simona72 va multumesc pentru aprecieri

mihaelar63 1

22.04.2018, 00:55

Ce feumoase sunt

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 11:52

Salvata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Rosii uscate, in ulei de masline