Rulada cu budinca si sos de zmeura

de Rocsi in Prajituri, 8 Oct 2013 | 4822 vizualizari

 

Cand sunteti in pana de idei si nu stiti ce sa mai pregatiti dulce eu zic ca cel mai simplu este sa faceti o rulada cu umplutura dorita, cu fructe si ce va mai place..

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Budinca de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • Sos de zmeura:
  • 130 gr zmeura
  • 1/2 lingurita amidon
  • 1 lingura zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu budinca si sos de zmeura:

Blatul:

Separam ouale, mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Galbenusurile le frecam putin cu uleiul. Peste albusuri punem galbenusurile, zaharul cu pastai de vanilie si praful de copt. La final incorporam faina treptat. Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta. O intindem cu o spatula si introducem tava in cuptorul incins pana blatul este copt.

Il scoatem din cuptor, dezlipim usor de pe hartia de copt, il rulam si il punem fie intr-un prosop de bucatarie, fie in hartia in care a fost copt pana se raceste.

Budinca de vanilie:

Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, amidonul si subtiem cu 4-5 linguri de lapte. Restul de lapte il punem intr-o cratita la fiert. Cand da in clocot tragem cratita de pe foc, turnam amestecul cu amidon, punem inapoi pe foc si amestecam pana se ingroasa. Incorporam esenta de vanilie si lasam sa se racoreasca putin. Desfacem blatul rece, punem budinca calduta, o intindem uniform apoi rulam la loc. Lasam rulada sa se raceasca complet.

Sosul de zmeura:

Intr-o craticioara punem zmeura cu zaharul. Amestecam usor si cand s-a topit zaharul punem amidonul pe care il desfacem cu o lingura de apa. Lasam sa dea doar 3-4 clocote, cat sa se lege putin.

Asezam rulada pe un platou iar deasupra venim cu sosul de zmeura. Decoram cu zmeura intreaga.

Sper sa va placa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu budinca si sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni