Rulada cu mac - baigli

de Bya Ralu in Dulciuri, 22 Dec 2013 | 5790 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la Laura,foarte buna !:-*

 

INGREDIENTE

  • Pentru Aluat:
  • 550 g faina
  • 1 plic de drojdie
  • 200 g unt
  • 200 g lapte
  • 70 g zahar
  • 100 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • Pentru umplutura:
  • 200 g mac
  • 70 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1/2 esenta lamaie
  • Pentru uns:
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura de lapte
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mac - baigli:

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se taie cuburi si se pune intr-un vas inalt, adaugam zaharul si galbenusurile si amestecam cu mixerul. Adaugam smantana, laptele, faina si drojdia si incepem sa framantam. Aluatul se lasa la dospit (cald) timp de 1 ora si 30 minute.

Intre timp se pune laptele si zaharul la fiert, se adauga si macul si esenta de lamaie, se lasa cateva minute pe foc dupa care se lasa la racit.

Albusurile se bat spuma si se amesteca cu compozitia de mac.

Pregatim o tava cu peretii inalti, punem o hartie de copt si pornim cuptorul.

Aluatul se imparte in 4 bucati.

Pe masa de lucru se presara faina, se intinde cate o bucata de aluat in forma dreptunghiulara, se pun cateva linguri din compozitia de mac si se ruleaza. Capetele se inchid bine pentru a nu iesi compozitia.

Se pune fiecare rulada in tava tapetata, mie mi-au incaput doar 3, una am pus-o separat intr-o tava de chec.

Galbensurile se amesteca cu lingura de lapte si se unge fiecare rulada de mac.

Se dau la cuptor pentru 35-40 minute.

Se lasa peste noapte sa se raceasca dupa care putem felia si servi.Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mac - baigli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Baigli