Rulada cu piersici si ciocolata alba

de antonelamaka in Prajituri, 25 Iul 2013 | 3088 vizualizari

 

Buna, postez si eu prima mea reteta pe acest site, sper sa va placa, sa fiu suficient de explicita in modul de preparare si ... sa mai vina si altele :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri de nuca macinata
  • 2 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 budinci de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 6 piersici potrivite
  • 500 gr ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu piersici si ciocolata alba:

Pentru blat: Se bat albusurile spuma, apoi se adauga treptat zaharul si galbenusurile. Se incorporeaza nuca, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se toarna intr-o tava tapetata cu faina, sau cu hartie de copt si se de la cuptor. Intre timp se pregateste un prosop de bucatarie pe care se imprastie zahar. Cand e copt blatul, se aseaza pe prosop si se ruleaza incet. Se lasa asa pana cand se pregateste crema si glazura.

Pentru glazura: Frisca lichida, impreuna cu ciocolata taiata cat mai marunt se pun pe foc in baie de aburi si se amesteca pana cand se omogenizeaza, apoi se raceste. Dupa ce s-a racit, se pune la frigider, pana cand se intareste suficient ca sa poata fi intinsa pe rulada (se face ca o crema consistenta, dupa cum se vede in imagine).

Pentru budinca: Se pun aproximativ 700 ml lapte la fiert si se indulceste intre timp, dupa gust. Separat, se amesteca restul de 100 ml cu cele 2 prafuri de budinca si cand a fiert laptele, se toarna peste si se amesteca.

Asamblare: Se ia blatul, se desface (nu de tot, cat sa ramana ca un căuș) si se pune o parte din budinca, se aranjeaza piersicile taiate felii sau cuburi, apoi se toarna si restul de budinca. Se „inchide” blatul si se intoarce cu grija cu partea care se desface, in jos (e posibil sa aveti nevoie de ajutorul unei alte persoane pentru acest lucru). Cand s-a racit ciocolata suficient si are consistenta dorita, se intinde peste rulada.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu piersici si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

25.07.2013, 19:57

Merisor 1

28.07.2013, 14:17

Bine ai venit! Buna rulada ai adus!

Patricia Iordache 1

29.07.2013, 11:17

Bine ai venit! Minunat preparat ne-ai adus!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada ciocolatoasa din albusuri