Rulada de carne

de laura_n in Mezel de casa, 21 Apr 2017 | 6047 vizualizari

 

Ideal pentru aperitiv, pachetel, sendvisuri. Se pregateste usor, se condimenteaza dupa gust si iese foarte gustoasa.
Sa va fie de folos!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpă porc (ușor împănată)
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 3 lg ulei floarea soarelui
  • 2-3 lg pesmet
  • boia iute
  • pudră usturoi
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de carne:

Carnea se taie cuburi potrivite, apoi se toacă la mașină/robot, de preferinta, de două ori.

Se adaugă sare, piper, boia.

Morcovul și ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt/ se rad. Se adaugă peste compoziția de carne.

Se adaugă și uleiul, chiar dacă este carne de porc. La copt va deveni mai suculentă.

Se amestecă toată compoziția și se dă la rece, aproximativ 30 minute.

Se pornește cuptorul, la 150 grade C.

Se pregătește o folie de copt, se așază carnea sub formă de ruladă, se împăturește bine. Se ambalează în folie de aluminiu, se așază într-o formă de copt și se pune în cuptor. Se lasă aproximativ 70-80 minute, apoi se scoate din cuptor. Cu mare atenție, se scoate folia de aluminiu și cea de copt, atenție din nou la aburi. Se pudrează rulada de carne cu amestec de pesmet, boia, pudră usturoi și sare și se pune din nou, la cuptor, încă 2-3 minute. Se scoate, se lasă la temperat, apoi se ambalează în hârtie de copt și se pune la rece.

În momentul servirii, pentru un plus la aspect, se mai pudrează cu puțină boia.

Se servește ca și aperitiv rece, alături de legume de sezon sau o salată gustoasă!

Să vă fie de folos!

TIPS-URI

1

Alegeti carne usor impanata, sa iasa gustoasa

2

Nu exagerati cu sarea sau alte condimente, la copt se vor intensifica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Adi 1

22.04.2017, 21:45

Foarte buna!

mirela0911 1

23.04.2017, 19:38

Ce gustoasa o fi fost!

Rahela Velicu 1

09.12.2017, 23:01

Chiar o voi incerca, arata foarte bine!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cas carne