Rulou de carne cu glazura dulce acrisoara

de Doralinda in Mancaruri cu carne, 31 Mar 2013 | 8970 vizualizari

 

Eu aveam o alta modalitate de a prepara acest rulou, dar cum vreau sa incerc noi retete, am zis sa o incerc si pe aceasta! Ei bine, mie mi-a placut, dar sotul ar fi dorit fara glazura, deci, e la alegerea si gustul vostru daca o veti folosi sau nu!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne de vita tocata
  • 1 ceapa tocata marunt sau data prin razatoare
  • 3 oua + 2 galbenusuri
  • 1 ceasca pesmet
  • 5 linguri branza regato rasa
  • 2 fire de telina verde
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 4 linguri patrunjel tocat marunt
  • ulei masline
  • sare
  • piper
  • Ptr glazura:
  • jumatate ceasca ketchup
  • un sfet ceasca otet de mere
  • 3 linguri zahar brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulou de carne cu glazura dulce acrisoara:

Preparam intai glazura prin punerea ingredientelor intr-o craticioara si lasam la foc mediu cateva minute pana se face o compozitie mai groasa. Intr-un vas, punem carnea tocata si restul de ingrediente, potrivim de sare si piper, amestecam bine, apoi formam un rulou cu diametru de cca 7-8 cm, il punem intr-o tava mai adanca care in prealabil am uns-o cu ulei si ungem  ruloul cu glazura.

Adaugam si jumatate de ceasca apa apoi punem la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 40 min, din cand in cand, e bine sa mai ungem ruloul cu sosul din tava.

Se poate servi cu cartofi la cuptor.

TIPS-URI

1

Nu taiati ruloul decat cand s-a racit! Apoi, puteti incalzi atat cat aveti nevoie, sau daca aveti musafiri puneti la incalzit la cuptor pe foc mediu dar taiat felii.

2

in loc de pesmet, puteti folosi paine care a fost uscata in prealabil si apoi o inmuiati in apa, o stoarceti si o adaugati la carnea tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou de carne cu glazura dulce acrisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

Doralinda 1

02.04.2013, 12:21

Diana,mihaela

mihaelar63 1

06.04.2013, 00:34

Meniul zilei m-a adus la tine
Imi place varianta de rulou cu carne tocata-versus- vesnicile chiftele inecate in ulei .Precis am sa testez ce ne-ai propus

Doralinda 1

06.04.2013, 10:19

Mihaela multumesc frumos ptr incredere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada din carne tocata umpluta