Rulouri cu crema de vanilie

de Ligia Bxl in Prajituri, 10 Ian 2011 | 18376 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foietaj ptr placinta din comert
  • ptr crema:
  •  500 ml de lapte
  • o jumatate de cana de zahar
  • putina sare
  • 2 linguri de amidon
  • 1 lingura si jumatate de faina
  • o jumatate de pachet de margarina(125 gr)
  • o esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu crema de vanilie:

Se intinde foaia de placinta pe masa de lucru, apoi se taie fasii lungi si se ruleaza pe bete. Se pun in tava pe foaia de copt si se dau la cuptor sa se coaca. Dupa coacere se dau la racit si apoi se scot betele.

Crema se face astfel: se fierbe laptele cu zaharul si sarea, apoi dupa fierbere se ia o jumatate de cana de laptele de pe aragaz care se amesteca cu amidonul si faina dupa care adauga acest continut in laptele de pe aragaz si se fierbe pana se ingroasa amestecand cu un tel ca sa nu se arda. Dupa ce s-a ingrosat se da de pe foc si se pune margarina si esenta de vanilie, se amesteca bine si se umplu rulourile pana nu se intareste crema, apoi se orneaza cu ciocolata lichida.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere-aluat cu untura