Rulouri de clatite umplute cu cascaval

de laura_n in Sandvisuri, 19 Feb 2016 | 5293 vizualizari

 

Cine ma cunoaste, stie ca prefer oricand saraturile dulciurilor.
Cazul de fata o dovedeste, in sensul ca am savurat cu multa pofta aceste rulouri, sunt bestiale!
Va las si reteta mea!

 

INGREDIENTE

  • pentru clatite:
  • - 2 oua
  • - 1 praf sare roz
  • - 4 linguri iaurt gras
  • - 600 ml lapte dulce
  • - 1 canita faina de grau
  • pentru umplutura:
  • - 200 gr mozzarella
  • - 200 gr sunculita/bacon
  • pentru crusta:
  • - pesmet de paine
  • - oregano, cimbru, sare, chilli, turmeric pudra
  • - 1 ou
  • - 2-3 linguri ulei de masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de clatite umplute cu cascaval:

Conectam aparatul Panini Maker.

Intr-un castron, batem ouale cu putina sare. Adaugam iaurtul, laptele si amestecam. La sfarsit adaugam faina, amestecand cu un tel, pana se omogenizeaza compozitia.

Deschidem cu atentie capacul aparatului, si cu ajutorul unui polonic, turnam un disc de aluat, lasam cateva secunde, apoi inchidem usor capacul si lasam aproximativ 20 secunde sa se coaca. Scoatem clatita usor rumenita pe un platou. Procedam la fel cu restul de compozitie. Vom obtine aproximativ 8-10 clatite pe care le dam deoparte.

Pregatim o tava cu hartie de copt si pornim cuptorul.

Taiem baconul cubulete, si cascavalul in batoane groase cam cat un deget. Spargem si batem un ou intr-un bol.

Amestecam pesmetul cu condimentele.

Luam cate o clatita, asezam in mijloc un baton de cascaval, putin bacon si rulam, indoind si marginile laterale, ca un rulou inchis. Procedam la fel cu restul clatitelor.

Fiecare clatita o trecem prin ou batut, apoi o tavalim prin pesmet, si o asezam in tava. Presaram 2-3 linguri cu ulei de masline peste rulouri si le dam la copt, la foc iute, pentru aproximativ 7-8 minute.

Cand devin rumene, le scoatem pe un platou. Le servim calde. Sunt de-a dreptul dementiale!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de clatite umplute cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

19.02.2016, 19:27

Ce idee faina!

alilianaa 1

19.02.2016, 20:16

bune, bune!

Raluca57 1

05.04.2016, 21:41

Chiar bestiale! Le-am făcut, au fost devorate. Foarte buna reteta!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sandvis haios