Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 13 Aug 2020 | 4213 vizualizari

 

Eeee, zilele trecute, mi-au apărut le meniul zilei de pe petitchef, aceste minunate rulori. N-am rezistat tentației și le-am prestat repejor. Cu brânzeturile jonglați, după cum și ce vă place! Important să echilibrați gustul între dulce și sărat, după gustul fiecăruia! Sunt minunate!
 
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Dovlecel 1 bucată,
  • Zucchini 1 bucată,
  • Brânză de vaci 200 g,
  • Telemea de oi 200 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 lingură,
  • Mărar proaspăt 4 fire,
  • Ceapă verde sau chives cca. 50 g,
  • Cașcaval ras cca. 200 g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor:

Dovleceii se spală, apoi se curăță de coajă partial, cu curățătorul de citrice (opțional).

Apoi se taie la capete și se taie cu ajutorul unui cuțit, curățător de legume sau rindea, felii lungi și subțiri.

Pentru crema de brânză: se amestecă brânza de vaci, telemeaua rasă, sarea, piperul, mărarul și ceapa tocate mărunt, 2 ouă, într-un vas mai mare, până ce se înglobează toate ingredientele și se obține o cremă omogenă.

Pe fiecare felie se așează câte o lingură din crema de brânză, se întinde pe toate suprafața, apoi se rulează, nu foarte strâns, să nu se rupă.

Rulorile obținute se pun în picioare într-un vas termorezistent uns cu puțin ulei de măsline, apoi se presară cașcavalul ras.

Celelalte 2 ouă rămase se bat energic și se toarnă peste compoziția din tavă.

Se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 35 minute la 180 grade, până prind o crustă crocantă și dovleceii s-au gătit.

Se lasă în formă să se răcorească bine, apoi se porționează și servește ca atare sau cu adaos de smântână.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Reteta sanatoasa de aperitiv, chiftelute de dovlecei preparate la cuptor