Salată de cartofi

de carmenvlad in Mancaruri de post, 29 Oct 2011 | 11098 vizualizari

 

O salată simplă, ușor de făcut și deosebit de gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi potriviți
  • 1 ceapă albă sau roșie
  • 1 ardei gras roșu
  • 100 g măsline negre sau verzi (fără sâmburi)
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • cimbru(opțional)
  • 1 lingură ulei măsline
  • oțet de vin alb sau oțet balsamic
  • o lingură zeamă de lămâie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de cartofi:

 Cartofii se spală și se fierb în apă cu sare (în coajă ). Se lasă să se răcorească, se curăță și se taie cubulețe.  Ceapa se curăță, se spală cu apă rece, se taie julien și se freacă cu puțină sare. Ardeiul gras se spală cu apă rece, se curăță de semințe și se taie cubulețe sau julien. Toate ingredientele se pun într-un castron,  se adaugă vinegreta formată din ulei, zeamă de lămâie și oțet , se potrivește de sare și piper și se amestecă ușor.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole rosie si porumb, reteta de post