Salata de cartofi a la grec

de RODIMUR in Salate, 24 Aug 2018 | 4412 vizualizari

 

Aceasta este o salată pe care o fac adeseori, uneori adăugând, sau eliminând unele ingrediente, în funcție de ce am în frigider. Este o salată gustoasă și aromată, care amintește de bucătăria grecească, aromată și specială, în felul său. Există multe rețete de salate grecești pe net și fiecare persoană o poate împrumuta pe cea care-i convine și o "reinterpretează" în felul său. Ceea ce am făcut și eu...

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi roz medii
  • 1 castravete
  • 8-10 roșii cherry
  • 1 ardei gras
  • 1/2 ceapă roșie
  • 50 grame de măsline
  • 200 grame de brânză telemea (feta)
  • 1/2 lime
  • Pentru sos:
  • 1 lingură de muștar clasic
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 1 linguriță de oregano
  • 6-8 frunzulițe de busuioc
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de oțet balsamic
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cartofi a la grec:

Cartofii se spală și se pun la fiert, la foc iute, cu apă rece. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente.

Se spală roșiile cherry și se taie în sferturi.

Castravetele se spală, se curăță de coajă și se taie cubulețe.

Se spală ardeiul gras, se curăță de vițe, semințe și cotor, după care se taie julienne.

Ceapa se curăță, se spală și se taie julienne.

Se taie cubulețe brânza telemea și se spală măslinele, după care se pun la scurs.

Se spală și se zvântă frunzulițele de busuioc și se pregătesc ingredientele pentru sos.

Când cartofii sunt fierți, se iau de pe foc, se lasă la răcit, după care se curăță de coji, se taie cubulețe și o jumătate de cantitate se pune în bolul de servire.

Se adaugă câte o jumătate din cantitățile de: roșii, castravete, ardei gras, ceapă roșie, telemea și măsline.

Se adaugă restul de ingrediente, în aceeași ordine, după care se toarnă deasupra sosul format din: busuioc uscat, oregano, sare, piper, muștar, ulei de măsline și oțet balsamic. Se amestecă ușor ingredientele, pentru ca sosul să pătrundă peste tot.

Se lasă puțin salata, pentru ca sosul să dea aroma sa, ingredientelor (eventual, la frigider, pe timp canicular).

Se ornează cu feliuțe de lime și frunzulițe de busuioc și se servește imediat, sau, pe timp canicular, după ce a stat 30 minute la frigider, ca să se răcească puțin.

TIPS-URI

1

Se pot folosi roșii obișnuite, dacă nu aveți roșii cherry.

2

Pentru aspect, este bine să folosiți ardei gras verde și ceapă roșie.

3

Amestecați ușor ingredientele, după ce ați pus sosul, ca să nu se terciuiască.

4

Înainte de servire, lăsați salata "să se odihnească" 10 minute, pentru ca sosul să dea aroma sa, ingredientelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata dobrogeana