Salata de dovlecei (de post)

de katty in Mancaruri de post, 12 Aug 2021 | 6029 vizualizari

 

Retete de suflet
Imi plac tare mult dovleceii, de aceea caut mereu cate o varianta noua sa ii pregatesc. De data aceasta i-am facut o salata de post.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 dovlecei tineri
  • 1 cartof mare sau 2 mici
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 70 ml ulei
  • busuioc uscat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de dovlecei (de post):

Curatam dovleceii de coaja si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert pana se inmoaie intr-un oala acoperiti cu apa si un praf de sare.

Scurgem dovleceii bine si ii lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au racit ii mixam bine. Procedam la fel si cu cartoful intr-un vas separat. Dupa ce s-a racit il presam cu dosul unei furculite, adaugam mustarul,sare, zeama de lamaie si frecam cu uleiul obtinand o maioneza de post.

Amestecam cele 2 compozitii la care adaugam piperul si busuiocul.

Dam salata la rece pana in momentul servirii.

Servim cu paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de dovlecei (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Falafel cu sos picant de roșii