Salata de fasole verde frantuzeasca cu cheddar

de mihaelar63 in Salate, 12 Sep 2021 | 2801 vizualizari

 

   ,,Mandru mi-s Bucataras "- ,,Retete de suflet "
La noi in zona fasole verde nu s-a prea facut . Am fost bucuroasa sa descopar ca pe cele doua randulete ale mele din gradina , fasolea verde frantuzeasca [ fideluta } sedea ciorchini . Fasolea aceasta este o adevarata delicatesa .
 Din recolta de fasole am gatit ciorba , am pus in congelator pentru iarna . La curatire am avut grija sa o pun pe cea mai maruntica si frageda , pentru salata .
Noua ne place salata preparat cu iaurt in loc de maioneza . Este mai light si eu zic , chiar mai gustoasa. SDe data aceasta a fost aasociat cu ce aveam in frigider : minicubulete de branza Cheddar [ in doua culori ].
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole frantuzeasca -fideluta
  • 100gr mini-cubulete branza Cheddar
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 200 ml iaurt grcesc 10% grasinme
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • patrunjel verd e
  • piper negru macinat
  • sare
  • lamiie proaspat stoarsa -optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de fasole verde frantuzeasca cu cheddar:

  1.  Fasolea verde curatata si rupta mai marunt se fierbe in apa cu sare 20 minute .
  2. Daca doriti sa pastreze o culoare de verde , nu exagerati cu fiertul .
  3. Se scurge apa de pe ea si se clateste cu apa foarte rece [ chiar de la frigider ] pentru a pastra culoarea frumoasa .
  4. Fasolea se lasa la racit . Preferabil daca aveti timp  pastrata chiar la frigider .
  5. Usturoiul , si ceapa se toaca marunt . Gogosarul se taie cubulete .
  6. Amestecati intr-un bol uleiul , iaurtul , sarea , piperul si patrunjelul verde tocat .
  7. In acest amestec  incorporati fasolea verde , gogosarul si jumatate din cubuletele de branza .
  8.  Gustati si sarati/ piparati  daca mai este nevoie .
  9. Dupa gustul meu a fost nevoie de putin gust mai acru . Pentru asta am folosit zeama de lamie proaspat stoarsa .
  10. Decorati  cu cubulete de Cheddar , gogosar si frunzulite de patrunjel verd e.
  11.  Salata  se serveste dupa ce a stat la rece . Este mai racoroasa si mai gustoasa dupa ce s-au imbinat aromele .
  12.   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Salata se serveste dupa ce a stat la rece . Este mai racoroasa si mai gustoasa dupa ce s-au imbinat aromele .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fasole verde frantuzeasca cu cheddar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Salata de oua cu avocado si porumb