Salata de paste cu sparanghel si sunca

de Corinuta in Paste, 11 Oct 2017 | 4566 vizualizari

 

Eu asa am gasit reteta, asa o dau mai departe. Nu prea stiu daca se incadreaza la paste sau la salate, cert e ca este foarte gustoasa si se poate servi atat calda cat si rece.

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste
  • 300 g sparanghel
  • 50 g bacon taiat cubulete
  • 1 ceapa mica
  • 1-2 linguri ulei
  • 200 g sos olandez
  • sare, piper macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de paste cu sparanghel si sunca:

Se fierb pastele in multa apa sarata, apoi se scot si se limpezesc cu apa rece si se pun la scurs.

Se curata sparanghelul si se spala, apoi de taie in bucati de circa 2 cm. Ceapa se curata si se taie cubulete, apoi se pune la calit in ulei impreuna cu sparanghelul. Dupa maxim 5-7 minute, se iau de pe foc si se toarna peste paste. 

Baconul se pune si el la prajit intr-o tigaie, iar dupa ce s-a rumenit putin, se toarna peste paste si se amesteca.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se serveste cu sos olandez.

 

TIPS-URI

1

se mai poate adauga mazare boabe, iar in loc de sos olandez, puteti folosi smantana dulce

2

la servire puteti presara verdeata tocata deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste cu sparanghel si sunca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu legume