Salata de patrunjel

de Dulceatadetrandafiri in Salate, 22 Mar 2011 | 3980 vizualizari

 

In urma cu ceva timp am fost invitata la masa la un restaurant cu specific libanez. In principiu, sunt mai degraba reticenta cand vine vorba de cutumele gastronomice ale altor culturi iar cand m-am pus sa citesc meniul cu denumiri care mai de care mai straine si bizare, am zis ca voi ramane flamanda. Aveam sa aflu ca eram intr-o mare eroare!
Nu doar ca tot ce am comandat era atat de delicios ca-ti venea sa-ti mananci si degetele cu totul dar prezentarea mancarurilor, aromele si condimentele specifice, amabilitatea chelnerilor, au facut experienta asta greu egalabila! Sunt sigura ca au secretele lor bine pastrate si ca o replica a oricarei mancari nu poate avea acelasi gust cu originalul insa am incercat sa replic salata de patrunjel si Falafelul si pot spune, fara modestie, ca nu m-am facut de rusine cu ce a rezultat :) .

Despre Falafel, voi pomeni in curand, ti-am pregatit un pont!

 

INGREDIENTE

  • Pentru moment, pentru salata de patrunjel ai nevoie de:
  • 6 legaturi patrunjel
  • 3 rosii mari
  • 2-3 linguri grau
  • 3-4 catei de usturoi (atentie, nu capatani, ci catei)
  • 3 lingurite otet de vin (preferabil alb)
  • 3 lingurite de ulei din germeni de porumb (eu am folosit din cel de masline)
  • piper negru macinat
  • Cantitatile sunt pentru 2 portii.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de patrunjel:

Speli graul si il pui la fiert in apa suficienta, pentru jumatate de ora. Intre timp, toci marunt patrunjelul (dar pastreaza cateva frunze pentru decor), rosiile le tai cubulete si le scoti miezul cu samburi. Usturoiul se taie si el foarte marunt, il poti da prin mixerul de legume.

Cand s-a fiert graul, se lasa putin la scurs si uscat pe un servetel, apoi se piseaza si rezulta un fel de terci. Se pun toate ingredientele intr-un bol incapator si se amesteca impreuna cu uleiul, otetul si piperul.

Pentru decor, se poate pune pe frunze de salata verde si se orneaza cu doua-trei rosii cherry si cateva frunze de patrunjel intregi. Se serveste imediat, proaspata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata orientala de cartofi