Sangeroasa Maricica

de Mutulica in Cocktail, 28 Mai 2016 | 3173 vizualizari

 

In tineretea mea imi placea mult sa beau Bloody Mary si din cauza ca restaurantele decente din Fetesti nu aveau suc de rosii, am ajuns sa beau intr-o bomba din Piata Centrala a orasului, aflata intr-un loc numit Lipscani - o ulita inghesuita care era pentru fetestenii anilor 90  la fel de animata ca strada cu acelasi nume din Bucuresti.

 

INGREDIENTE

  • 50 ml tuica
  • 100ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • o frunza de patrunjel verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sangeroasa Maricica:

De ceva vreme trec printr-o criza fara sfarsit si nu imi mai permit sa merg nici pe Lipscanii Fetestiului, asa ca  va prezint noua mea bautura preferata, in care am pastrat ce era mai bun la vechea mea placere: sucul de rosii, la care am adaugat tuica din productie proprie, putina sare, putin piper de pe varful degetelor si o frunza de patrunjel tocata marunt  pentru ca am auzit ca tine de foame.

Haideti sa bem in amintirea uneia din multele mele ratari!

Am avut odata o sefa care a observat ca incepeam sa tremur cand era nesimtita si a facut din asta un hobby, ba chiar le spunea in soapta noilor veniti: - Fii atent(a) ce tremura asta acum...

Anii au trecut si la un moment dat am ramas singuri in birou. A inchis usa, habar n-am avut de ce, iar eu i-am spus ca o sa se umple de barfe. Pe urma m-au intrebat tot felul de curiosi  daca sefa mi se parea chiar atat de urata desi eu nu am spus nimic nici macar nevestei !!!...

Au mai trecut niste ani, sefa mea a plecat din sistem si la un moment dat a ajuns la o firma care crestea ca Zmeul din povestile cu mafioti. Patronul ma simpatiza, dorea de multa vreme sa vin la el, insa nu doar sangele de ceferist m-a facut sa refuz. Calvarul pe care preferam sa il suport in loc sa ma mut la o firma de succes avea nevoie de un motiv serios, asa ca fosta mea sefa s-a gandit ca refuz din cauza ei: Costel, sa stii ca m-am schimbat! Cand am inchis usa biroului nu eram atrasa de tine, dar se faceau presiuni asupra mea sa aduc pe altcineva in locul tau si am sperat ca ai sa sari pe mine, iar eu aveam de gand sa tip... Bine, eu vroiam sa tip indiferent ce ai fi facut tu, dar a batut intentionat la usa, ca sa ma impiedice, patronul care te vrea la el!...

Stiam deja ca niciun coleg de-al meu nu avea sange de ceferist, ca soarta mea era hotarata, caci mi se pregatea o concediere cat mai urata posibil, aveam alte motive personale, dar nu pot sa nu ma gandesc acum ca am ratat niste ani din viata din cauza unui patron care mi-a vrut binele...

 

Chiar si asa, nu pot sa nu ma intreb de ce unii isi inchipuie ca se pot schimba, se declara cu totul alti oameni si nu inteleg ca tacerea poate salva aparentele?  

Daca ti-a placut reteta noastra "Sangeroasa Maricica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Mutulica 1

29.05.2016, 10:23

Saru-mana , Simona!

mihaelar63 1

31.05.2016, 23:35

Un unchi de al meu avea o reteta reinventata Adica pita cu unsoare pe deasupra cu pasta de rosii si ceapa verde taiata . Obligatoriu insotita inainte si dupa de un paharel de tarie Noi copii renuntam la partea lichida si ne parea cel mai bun sandvici de pe lume . Parizerul era pe cartela
P.S.- .... asa , lasa povestea , dar mai pe scurt ,. Se dezechilibreaza centrul de greutate culinar al esentei ) .

Mutulica 1

01.06.2016, 07:01

saru-mana. Mihaela, mersi mult pentru sfat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de visine🍒🍒🍒

de Caty 2

la 16:42

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Malai