Sarmale in frunze de vita-de-vie (2)

de Ina in Mancaruri cu carne, 11 Ian 2011 | 10618 vizualizari

 

Daca tot am facut sarmale ieri, am zis sa impac pe toata lumea: socra-miu vrea cu varza, Costel cu vita-de-vie, mie-mi plac ambele :D

 

INGREDIENTE

  •  frunze conservate de vita-de-vie
  • 800 g. carne tocata,  amestec  porc  cu vita
  • 1 cescuta cu orez
  • 4 oua
  • 2-3 cepe
  • 1 morcov
  • bulion sau pasta de tomate
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • marar
  • piper
  • sare
  • 200 g. costita afumata sau  kaizer afumat 
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in frunze de vita-de-vie (2):

 

     Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o cescuta cu apa ,  3-4 linguri cu  pasta de tomate  si  amestecam  totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote si oprim focul.

     Intr-un vas  mai mare punem carnea, adaugam  o parte din ceapa calita ( cealalta parte o vom imprastia printre sarmalute , cand le asezam in vasul de lut ), orezul spalat  si  scurs de apa,  sare, piper, cimbru, patrunjel si  4 oua. Mai putem adauga putina pasta de tomate. Amestecam  totul , iar din carnea astfel preparata formam sarmalutele.  

     Desfacem frunzele de vita-de-vie , le stoarcem bine de saramura si le tinem 2 minute in apa calduta, sa se mai duca sarea.  Luam cu mana putina carne pe care o plasam  in zona petiolului, unde frunza e mai groasa,  astfel incat cand rulam sa terminam cu varful frunzei, care este partea cea mai fina.        Impaturim frunza, avand grija sa strangem bine capetele, pentru a nu se desface sarmaua la fiert.

     Sarmalutele se aseaza in cercuri, in oala unsa cu grasime si tapetata cu ceapa prajita si sos tomat. Printre sarmale punem si cateva bucati de costita afumata sau kaizer afumat, prajite in prealabil.

    Adaugam apa in vas, astfel ca in timpul fierberii sarmalele sa fie cuprinse bine de lichid. Fierbem sarmalele la foc mic, in vasul neacoperit, cca. 40 minute.

    Servim fierbinte, cu smantana sau iaurt gras. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in frunze de vita-de-vie (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Cris2711 1

12.01.2011, 18:00

Ina 1

13.01.2011, 13:20

da, lilik, au un gust deosebit in frunze de vita-de-vie
Fac mai des din astea fiindca sotul nu prea tolereaza varza, dar si mie-mi plac mult

adicutza2007 1

12.03.2011, 13:02

mmmmmm! ne place... ne place... ne place, place, place, place...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in frunze de vita si sos de macris