Sarmale moldovenesti cu costita afumata

de Krystyan Trendy in Porc, 4 Ian 2015 | 4562 vizualizari

 

Hai sa refacem meniul de Craciun si n-ar fi rau daca Mos Craciun ar mai veni inca o data :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata porc
  • 500 g coasta afumata
  • 1 cana orez
  • 3 cepe
  • 2-3 linguri bulion
  • 1-2 verze murate
  • marar
  • piper boabe
  • 1 lingurita de condiment pentru sarmale
  • sare
  • 100 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale moldovenesti cu costita afumata:

Incepem cu mici"  lacramioare" :)

Curatam cepele ,le spalam,le tocam marunt .Orezul il alegem,apoi il spalam . 

Intr-o cratita , punem 50 ml ulei si  calim ceapa,carnea si orezul. Cand s-au rumenit putin , adaugam bulionul.

Scoatem compozitia intr-un lighean de bucatarie ,apoi adaugam sare,condimentul pentru sarmale si marar( spalat si tocat marunt) .

Spalam varza si scoatem fiecare frunza ,usor ca sa nu se rupa .La fiecare foaie de varza  taiem cotorul,apoi taiem pe jumatate. Pe fiecare jumatate de foaie  punem o lingura de compozitie de sarmale .Infasuram apoi sarmaua si  indoim capetele in interior ,ca sa nu se desfaca. Cotoarele care au ramas ,le putem toca marunt.

Intr-o cratita mai inalta unsa cu ulei adaugam varza tocata marunt sau cotoarele tocate,iar peste stratul de varza asezam sarmalele in sensul acelor de ceasornic .

Coasta de porc o portionam si asezam cate una- doua bucati  intre sarmale.

Dupa ce asezam toate sarmalele in cratita,punem apa cat sa le acopere putin .

Punem cratita in cuptor la foc potrivit .Cand sunt aproape gata , mai adaugam inca 2 linguri de bulion diluat cu putina apa. Mai lasam 5-10 minute sa se rumeneasca putin  si sarmalele sunt gata pentru a fi servite! 

P.S : Farfuria de prezentare a zburat :d

TIPS-URI

1

Cui ii place soriciul ,poate adauga si sorici proaspat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale moldovenesti cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sărmăluţe în varză dulce