Sarmalute de post in frunza de vie

de cristi2 in Mancaruri de post, 4 Mar 2012 | 4505 vizualizari

 

Sarmalute de post in frunza de vie

 

INGREDIENTE

  • 6 cepe medii
  • 250 g ciuperci
  • 3 morcovi mari
  • 1 pastarnac mic
  • 1 telina mica
  • marar frunze
  • leustean frunze
  • patrunjel frunze
  • gogosari copti(sau ardei)
  • 200 g orez
  • frunze de vie
  • suc de rosii
  • 150 g ulei
  • sare si piper 
  • apa pentru fiert
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post in frunza de vie:

Se curata ceapa si se toaca marunt.Se taie fin sau se dau la robot ciupercile , morcovul , pastarnacul , telina , verdeata si gogosarii copti.Se caleste ceapa in ulei pana devine aurie apoi se ia de pe foc si se adauga celelalte ingrediente tocate , sucul de rosii , sare si piper dupa gust amestecand foarte bine.Se lasa la racit umplutura astfel obtinuta iar intre timp se pregatesc frunzele.Eu le aveam la congelator asa ca a trebuit doar sa le dezghet scufundandu-le rapid in apa calda.Daca frunzele sunt la sare trebuie lasate 15 minute in apa rece.

Se impacheteaza sarmalutele , se aseaza in oala tapetata pe fund cu frunze de vie , se adauga apa putin sarata pana la nivelul sarmalutelor si se fierb la foc mic timp de cca. 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post in frunza de vie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de orez cu ciuperci