Sarmalute dezbracate

de Corinuta in Porc, 15 Sep 2010 | 7876 vizualizari

 

Urasc sa fac sarmale, dar lui Cristi ii plac mult, asa ca solutia de compromis am gasit-o in reteta aceasta:)

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de porc
  • 2 cepe
  • 1 cescuta orez
  • 2 oua
  • 3 linguri de ulei
  • 1/2 legatura ptrunjel
  • 1/2 legatura marar
  • 750 ml suc de rosii
  • 400 ml supa de legume
  • sare, piper macinat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute dezbracate:

Se curata si se toaca ceapa si verdeata. Orezul se inmoaie in putina apa calda. Se caleste ceapa in ulei, cand devine sticloasa se scurge orezul, se adauga peste ceapa si se mai caleste putin, apoi se ia de pe foc.

Se adauga verdeata si carnea, sare si piper si se amesteca bine. Se bat ouale cu un praf de sare, se adauga in compozitie si se amesteca bine. Se formeaza cu mana sarmalutele si se pun una langa alta intr-un vas, se toarna peste ele sosul de rosii si putina supa.

Se dau la cuptor pentru aprox. 2 ore, completand cu supa din cand in cand.

Se pot servi cu mamaliguta si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute dezbracate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Bunica 1

18.09.2010, 09:50

Nu sunt deloc pudice sarmalele tale , dar sunt foarte bune pentru cei care oricum le dezbraca( dau varza altuia)

Corinuta 1

19.09.2010, 11:09

SidySylviaJulieNadinaBunicava multumesc!

-Marius- 1

24.12.2019, 17:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de vita de vie