Savarine

de gaby_gabytza in Prajituri, 17 Apr 2013 | 6713 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura colorant galben
  • 1 praf sare
  • 1/2 praf de copt
  • 1 lingura apa
  • 1 esenta vanilie

sirop

  • 250 ml apa
  • 100 g zahar pudra
  • 1 esenta vanilie

umplutura

  • 200 ml smantana
  • 200 g zahar

decor

  • 1 plic tort gelee rosu
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Blat-Mixam albusurile spuma cu praful de sare.Separat amestecam galbenusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul.Dupa adaugam apa,praful de copt,grisul si le mixam bine.Rasturnam compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri.Amestecam si adaugam colorantul,faina,esenta si mai mixam pana se incorporeaza faina cu colorantul.Eu am facut in tava de briose asa ca am tapetat formele cu folie de aluminiu pe fiecare in parte.Turnam 3/4 aluat in forme si dam la cuptor pana trec testul cu scobitoarea

Umplutura-Mixam smantana cu zaharul pana devine o frisca consistenta si dam 10 minute la frigider sa se intareasca.

Siropul-Fierbem apa cu zaharul pana se dizolva zaharul iar la final adaugam esenta si lasam sa se raceasca.

Scoatem savarinele cu tot cu folie din tava si le lasam 5 minute sa se raceasca.Dupa le dam jos folia si le insiropam.Le intoarcem invers cu partea lata in jos si ii taiem partea de sus forma unui capacel de 1 cm(dar nu-l taiem de tot).

Pregatim plicul de jeleul conform instructiunilor de pe plic si ungem capacele la savarine.Lasam 5 minute si sub capac umplem savarina cu frisca

TIPS-URI

1

se da 2 ore la rece inainte de servire

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Alexandra Elena 1

22.04.2013, 18:27

bune, trebuie sa le incerc

Panacris 1

03.12.2013, 09:08

Krystyan Trendy 1

16.12.2013, 21:43

ce delicii!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Savarine