Scovergi simple si cu branza

de cute_alynutzza in Aperitive / Garnituri, 19 Noi 2013 | 31775 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie
  • 1 ou
  • 500 g branza sarata
  • ulei pt prajit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi simple si cu branza:

Incepem prin a cerne faina intr-un castron incapator. Facem o gaura la mijloc. Separat punem drojdia intr-un castronel mai mic peste care turnam laptele cadut si pisam cu ajutorul unei furculite. Adaugam compozitia in gaura formata impreuna cu oul si un varf de lingurita de sare. Framantam bine si lasam la dospit 30 de minute. Daca este nevoie mai adaugati putina faina.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute impartim aluatul in 2 parti egale. Prima jumatate o impartim in bulgarasi mici pe care ii intindem cu ajutorul unui sucitor. Fiecare scovarga o prajim in tigaia cu ulei din abundenta, pe fiecare parte cate 1 minut aproximativ (pana prinde culoare). Dupa ce am terminat de prajit scovergile rezultate din prima jumatate de aluat trecem la cealalta jumatate. Din acestea vom face scovergi umplute cu branza. Un adevarat deliciu.

Facem la fel bulgarasi pe care ii intindem. Peste scovergi vom presara branza rasa dupa care vom lipi scovarga bine pentru a nu curge branza la prajit. Turtim bine cu degetele

Punem la prajit in ulei incins. Lasam pe ambele parti pana se rumeneste.

Sunt delicioase, mai ales proaspete. Dupa o zi se intaresc insa in cazul ca in care va raman pentru a doua zi va sugerez sa le incalziti la cuptorul cu microunde si vor fi tocmai bune de mancat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi simple si cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chipsuri de casa