Sfintisori muntenesti

de RuxyRux in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 4437 vizualizari

 

Astept cu drag aceasta sarbatoare an de an, imi aminteste de copilarie si de mucenicii deliciosi pe care ii facea mama.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr sfintisori( mucenici)( sau mai mult dupa dorinta)
  • coaja de portocala
  • esenta de rom
  • vanilie
  • scortisoara
  • un praf sare
  • zahar dupa gust
  • nuca
  • cacao
  • apa  
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfintisori muntenesti:

Modul de preparare este unul cat se poate de simplu.Se pune apa la fiert, cand clocoteste se pun mucenicii, se fierb 10-12 minute, se adauga zaharul, coaja de portocala, praful de sare, cacao, esenta de rom, vanilie si scortisoara. Se opreste focul se se pune nuca macinata.
Cantitatile le stabileste fiecare dupa gustul personal.
Deliciosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfintisori muntenesti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (35)

adry88 1

20.05.2011, 17:29

Romanita 1

09.03.2014, 10:38

Dar ce ros are cacaua la mucenici? numai pentru a le da o culoare? Bunica nu punea si ereau deliciosi

RuxyRux 1

09.03.2014, 11:51

Bunica ta poate ca nu punea, dar mama mea da...si pentru gust si pentru culoare si noua tare mult ne placeau asa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mucenici cu cacao